Λοβέρδος: Ξαναγυρνούν τους παιδεραστές στα σχολεία

Λοβέρδος: Ξαναγυρνούν τους παιδεραστές στα σχολεία

Καυστική επίθεση του Ανδρέα Λοβέρδου κατά του ΣΥΡΙΖΑ για την Παιδεία - Αιχμές και από τη Σοφία Βούλτεψη.

Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση για το νόμο Κατρούγκαλου εξαπέλυσε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Ανδρέας Λοβέρδος, κατηγορώντας τη πως «άλλαξε το νόμο που είχα θεσμοθετήσει ως υπουργός Παιδείας για την άμεση απομάκρυνση από τα σχολεία των εμπλεκομένων σε παιδεραστία».

«Το μυαλό τους δεν είναι στα ανήλικα θύματα, αλλά στους συνδικαλιστές τους και την κομματική τους πελατεία!», συνεχίζει ο κ. Λοβέρδος σε ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter και προσθέτει:

«Οι παιδεραστές και πάλι στα σχολεία. Να τους χαίρονται!».

Στη χθεσινή ομιλία του στη Βουλή υπογράμμισε ότι τροποποιήθηκε ο νόμος που ο ίδιος είχε θεσπίσει με τον οποίο ετίθεντο αμέσως εκτός σχολείων όσοι εμπλέκονται σε υπόθεση παιδεραστίας.

Ετσι, ενώ με βάση το νόμο Λοβέρδου, εκπαιδευτικός ο όποιος καταγγέλλονταν για τέτοια υπόθεση, ετίθετο εκτός σχολείου, πλέον με την τροποποίηση Κατρούγκαλου, θα απομακρύνεται μόνο μετά την άσκηση ποινικής δίωξης.

Βούλτεψη: «Μαύρη μέρα» για την παιδεία
Η κ. Βούλτεψη  έκανε λόγο για «’μαύρη Παρασκευή’ για την Παιδεία και την ελληνική κοινωνία» και υποστήριξε ότι «λίγο πριν ξεκινήσει η συζήτηση του νομοσχεδίου που διαλύει το εκπαιδευτικό μας σύστημα, ο κ. Τσίπρας, αποφάσισε να εγκαινιάσει την ‘ώρα του πρωθυπουργού’ παραπληροφορώντας».

Η κ. Βούλτεψη κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι «προετοίμασε το έδαφος για την χαριστική βολή στην Παιδεία» την ώρα που η συγκυβέρνηση «με ύποπτη δηλαδή σπουδή, φέρνει στη Βουλή το νομοσχέδιο που ξεθεμελιώνει και καταστρέφει ό,τι θετικό επιτεύχθηκε τα τελευταία χρόνια».

Ακόμη, είπε ότι ο κ. Τσίπρας «ανερυθρίαστα είπε πως δεν καταργούνται τα πρότυπα σχολεία, ενώ η αλήθεια είναι ότι τα πρότυπα καταργούνται πλην πέντε, τα οποία, όπως αναφέρεται στο νομοσχέδιο που συζητείται σήμερα στη Βουλή, διατηρούνται ‘για ιστορικούς και μόνο λόγους’».

Η πρώην κυβερνητική εκπρόσωπος πρόσθεσε ότι και αυτά τα σχολεία αποδυναμώνονται με την κατάργηση της διαδικασίας της αξιολόγησης «την οποία ο ΣΥΡΙΖΑ αποφάσισε να ρίξει στο πυρ το εξώτερον».

«Φυσικά, ο κ. Τσίπρας απέφυγε να αναφερθεί στις αναφορές των υπουργών του περί ‘χιτλερικών’ και περί ‘ελιτίστικων’ σχολείων, υποστηρίζοντας πως ‘η αριστεία είναι ρετσινιά’. Η αλήθεια είναι ότι ο πρωθυπουργός δεν μπορεί να κοιτάξει στα μάτια τους γονείς και τους μαθητές των προτύπων σχολείων της χώρας, γιατί οι υπουργοί του τους κόλλησαν τη ρετσινιά του χιτλερισμού», σημείωσε η κ. Βούλτεψη.

Τέλος, σε ό,τι έχει να κάνει με τα περί δημοκρατικής επιλογής των διευθυντών των σχολείων, η κ. Βούλτεψη είπε ότι ο κ. Τσίπρας «το μόνο που κάνει είναι να εισάγει τον κομματισμό και τη συναλλαγή στα σχολεία μας».