Lufthansa: Γιορτάζει 60 χρόνια παρουσίας στην ελληνική αγορά

Lufthansa: Γιορτάζει 60 χρόνια παρουσίας στην ελληνική αγορά
Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Έκτοτε ο γερμανικός αερομεταφορέας έχει εδραιώσει την παρουσία του στη χώρα μας και έχει διευρύνει σημαντικά το δίκτυό του.

Εξήντα χρόνια λειτουργίας στην ελληνική αγορά συμπληρώνει φέτος η Lufthansa. Ήταν 10 Μαΐου του 1959 όταν εκτελέστηκε το πρώτο αεροπορικό ταξίδι μεταξύ Αθήνας-Βερολίνου, το οποίο διήρκεσε -αντί για δυόμιση ώρες που είναι σήμερα- οκτώμισι ώρες, καθώς η πτήση δεν ήταν απευθείας, αλλά περιελάμβανε ενδιάμεσες στάσεις, ενώ η τιμή του εισιτηρίου έφτανε στα 1.916 γερμανικά μάρκα, όπερ 560 ευρώ.

Έκτοτε ο γερμανικός αερομεταφορέας έχει εδραιώσει την παρουσία του στη χώρα μας και έχει διευρύνει σημαντικά το δίκτυό του. Στην Αθήνα εκτελεί 107 δρομολόγια την εβδομάδα, με 50 εβδομαδιαίες ανταποκρίσεις, ενώ πραγματοποιεί δρομολόγια από 19 πόλεις τις Ελλάδας.

Όπως ανακοίνωσε ο Κωνσταντίνος Τζεβελέκος, Γενικός Διευθυντής Πωλήσεων Ελλάδας & Κύπρου του Ομίλου Lufthansa, μέχρι το 2023 θα έχουν προστεθεί επιπλέον 40 νεότευκτα αεροσκάφη στο στόλο με τον ίδιο να δηλώνει αισιόδοξος για την πορεία και της φετινής τουριστικής σεζόν.

“Το 2018, κατορθώσαμε να επιτύχουμε νέο ρεκόρ επιβατών, προσφέροντας αναβαθμισμένες υπηρεσίες, πλούσιο δίκτυο, δέσμευση και αφοσίωση στην ελληνική αγορά. Εξακολουθούμε να είμαστε αφοσιωμένοι στους πελάτες και τους συνεργάτες μας στην Ελλάδα και είμαστε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε να παρέχουμε την ίδια υψηλή ποιότητα υπηρεσιών για ακόμα 60 χρόνια», τόνισε ο κ.Τζεβελέκος.

Αεροσκάφος της Lufthansa που το 1959 εκτέλεσε το δρομολόγιο Αθήνα-Βερολίνο για πρώτη φορά. Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Αεροσκάφος της Lufthansa που το 1959 εκτέλεσε το δρομολόγιο Αθήνα-Βερολίνο για πρώτη φορά.

Υπενθυμίζεται πως μετά το Πάσχα προστέθηκαν τα δρομολόγια Καλαμάτα-Ζυρίχη και Ηράκλειο-Φρανκφούρτη, για τα οποία η ζήτηση είναι ικανοποιητική.

Ο όμιλος προσφέρει συνολικά 13.267 εβδομαδιαίες πτήσεις σε 318 προορισμούς σε 102 χώρες παγκοσμίως, από τις οποίες οι 12012 διεξάγονται στη Γηραιά Ήπειρο. Απασχολεί 135.000 εργαζόμενους και εκτός από την ανανέωση του υφιστάμενου στόλου, στο επενδυτικό πλάνο περιλαμβάνονται επενδύσεις στην ανακατασκευή των lounge που διατηρεί στα αεροδρόμια, καθώς επίσης και ανακαίνιση στα καθίσματα των αεροσκαφών.

Ως δομικό στοιχείο της αεροπορικής αγοράς της Αθήνας χαρακτήρισε τη Lufthansa η Ιωάννα Παπαδοπούλου, Διευθύντρια Επικοινωνίας & Marketing του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών, αναφέροντας χαρακτηριστικά : «Γιορτάζουμε σήμερα μαζί με τη Lufthansa τη συμπλήρωση 60 χρόνων αεροπορικής σύνδεσης, γεγονός που αποτελεί σημαντική ψήφο εμπιστοσύνης στην αγορά μας!”.

Έκανε λόγο για μια συνεργασία που διαρκεί δεκαετίες και πρόσθεσε πως η αναπτυξιακή πορεία συνεχίζεται και τους τέσσερις πρώτους μήνες του 2019, με το ποσοστό να διαμορφώνεται στο +8,5%.

“Η Γερμανία το 2018 είχε μια απόδοση ρεκόρ μεταφέροντας 1,8 εκατομμύρια επιβάτες. Σήμερα είναι +70%”. Παράλληλα, η κα. Παπαδοπούλου εστιάζοντας στο προφίλ των Ελλήνων ταξιδιωτών που επισκέπτονται τη Γερμανία, τόνισε πως το 17% αφορά επαγγελματικά ταξίδια, το 57% ταξίδια αναψυχής και το 23% επισκέψεις σε φίλους και συγγενείς.