Η Luis Cruises αλλάζει

Η Luis Cruises αλλάζει

Νέο εμπορικό σήμα, με την ονομασία Celestyal, υιοθετεί από τον Σεπτέμβριο η ελληνική εταιρεία κρουαζιέρας. 

Η ελληνική εταιρεία κρουαζιέρας, Louis Cruises, αναμένεται να υιοθετήσει νέο εμπορικό σήμα από τον Σεπτέμβριο με στόχο την αναβάθμιση του επιπέδου των υπηρεσιών προς τους επιβάτες της.

Παράλληλα ο CEO της εταιρείας Κυριάκος Αναστασιάδης , μιλώντας στο ΑΠΕ – ΜΠΕ, δεν αποκλείεται η εταιρεία να προχωρήσει και σε απόκτηση νέων πλοίων, λόγω σημαντικής βελτίωσης της οικονομικής της πορείας.

Όπως εξηγεί ο κ. Αναστασιάδης, η Louis Cruises που απασχολεί χιλιάδες εργαζόμενους στη χώρα, θα συνεχίσει τη μακρόχρονη πορεία της στον τομέα της κρουαζιέρας, αλλά και στον τομέα των ναυλώσεων και διαχείρισης πλοίων, ενώ θα συνεχίσει να είναι και το μητρικό εμπορικό σήμα της Celestyal Cruises που αποτελεί το επιστέγασμα και την ομπρέλα για το νέο καθαρά ελληνικό προϊόν, που η εταιρεία ξεκίνησε να αναπτύσσει δυναμικά από το 2013.

«Αυτό που επιλέξαμε εμείς στρατηγικά, είναι να εντείνουμε την προσοχή μας και να δημιουργήσουμε ένα ελληνικότατο προϊόν που θα διαφέρει από όλα τα υπόλοιπα της παγκόσμιας αγοράς» τονίζει και προσθέτει ότι η υιοθέτηση της λέξης στ΄αγγλικά “ουράνια” συνδέεται με έννοιες, όπως τα αστέρια, το ουράνιο στερέωμα και μεταφορικά αποτυπώνει τη «θεϊκή» φιλοξενία και κουλτούρα των Ελλήνων, που τόσο πολύ αναζητούν να γνωρίσουν ως εμπειρία, οι ξένοι επιβάτες στα ελληνικά πλοία.

«Θέλουμε να γίνουμε οι πρεσβευτές της ελληνικής κρουαζιέρας και της γνήσιας ελληνικής φιλοξενίας και κουλτούρας, ενώ τα ξένα πρακτορεία απέναντι στο νέο εμπορικό σήμα, τους επτά νέους προορισμούς της εταιρείας στο Αιγαίο (Χίος-Ιος-Κω-Μήλος, Σάμος, Ικαρία, Σύρος) έχουν υποδεχτεί θετικά και αυτό φαίνεται και από τον προγραμματισμό που δίνουν για το 2015 και το 2016» αναφέρει ο κ. Αναστασιάδης.

Σημειώνεται ότι δύο από τα πέντε πλοία της Louis Cruises που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα από Πειραιά και Λαύριο από το 2015 θα φέρουν το όνομα του θυγατρικού αυτού brand και τα χρώματα της θυγατρικής και θα ονομάζονται Celestyal Cristal και Celestyal Olympia.

Το Louis Aura θα συνεχίζει να πραγματοποιεί κρουαζιέρα τόσο στη Γαλλία και στην Κύπρο με το υπάρχον όνομα, ενώ υπενθυμίζεται ότι άλλα δύο πλοία του ομίλου, το Thomson Majesty και Τhomson Spirit, είναι ναυλωμένα έως τον Νοέμβριο του 2017 προς την εταιρεία Thomson Cruises της TUI travel plc.

Πρόσφατα, η Louis Cruises προχώρησε στην πώληση ενός ακόμη πλοίου της το Coral, ενώ το 2013 έναντι του 2012 πέτυχε σημαντική αύξηση στα λειτουργικά της κέρδη, ήτοι 22,9 εκατ. δηλαδή ποσοστό 23,7% επί των πωλήσεων σε σχέση με 12,2 εκατ. ή 13,4% κατά την αντίστοιχη περσινή περίοδο λόγω της μείωσης του λειτουργικού κόστους της κατά 6,9%, αλλά και της αύξησης του κύκλου εργασιών +6%.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Louis Cruises αναφέρει επίσης, ότι η Louis Cruises χρόνο με το χρόνο έχει βελτιώσει τα οικονομικά της αποτελέσματα, ενώ χαρακτηρίζει τη φετινή χρονιά πάρα πολύ καλή, καθώς η Ελλάδα κατατάσσεται πλέον ανάμεσα στους κορυφαίους προορισμούς διακοπών.

Τονίζει τέλος, ότι αυτή τη στιγμή οι κρατήσεις της εταιρείας για το επταήμερο πρόγραμμα κρουαζιέρας παρουσιάζουν αύξηση άνω του 70% σε σχέση με πέρυσι, στο τετραήμερο άνω του 40% και στο τριήμερο άνω του 20%.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Διαβάστε ακόμη: 

Τρίτος κορυφαίος προορισμός κρουαζιέρας η Ελλάδα στην ΕΕ

Αύξηση του αριθμού των επιβατών κρουαζιέρας το 2015

Αυτά είναι τα μεγαλύτερα κρουαζιερόπλοια του κόσμου