Mac Pro: Αυτό είναι το νέο “κτήνος” της Apple που ξεκινά από τα $5.999

Mac Pro: Αυτό είναι το νέο “κτήνος” της Apple που ξεκινά από τα $5.999
Η Apple προχώρησε στην παρουσίαση της νέας γενιάς Mac Pro που θα κυκλοφορήσει το φθινόπωρο με αρχική τιμή τα $5999.

Οι φήμες των προηγούμενων μηνών αποδείχτηκαν αληθινές και η Apple προχώρησε στην παρουσίαση της νέας γενιάς Mac Pro στο συνέδριο WWDC 2019.

Το νέο Mac Pro έρχεται με νέο σχεδιασμό σε σύγκριση με το μοντέλο που κυκλοφόρησε το 2013 και ο στόχος της Apple είναι να προσφέρει μεγαλύτερη ευελιξία στη διαμόρφωση των “σωθικών” του, ένας τομέας στον οποίο σαφέστατα έπασχε η προηγούμενη γενιά. Από πλευράς εμφάνισης αφήνει στην άκρη το γυαλιστερό μαύρο χρώμα και επιλέγει μια ασημένια κατασκευή που θυμίζει τρίφτη τυριού!

Στο εσωτερικό του νέου Mac Pro υπάρχει πανίσχυρος επεξεργαστής Intel Xeon με έως 28 πυρήνες για ισχύ έως 300W, έως 1.5TB μνήμη RAM (!), πρωτοποριακό σύστημα ψύξης για να είναι εφικτή η λειτουργία του σε πλήρη ισχύ διαρκώς, 8x υποδοχές PCIe (οι 4 διπλάσιου εύρους για να χωρούν μεγαλύτερες κάρτες), 2x υποδοχές USB Type-C / Thunderbolt 3 και 2x υποδοχές USB Type-A.

Ακόμη, η Apple λανσάρει και το MPX Module, ένα custom expansion module που σου επιτρέπει να χωρέσεις δύο κάρτες γραφικών, διαθέτει δικό του σύστημα ψύξης και custom Thunderbolt connector για να το συνδέσεις στο κυρίως σύστημα. Σύμφωνα με την εταιρεία, μπορείς να συνδέσεις ταυτόχρονα δύο AMD Radeon Pro Vega 2 ή Radeon Pro Vega 2 Duο, αλλά και να χρησιμοποιήσεις δύο τέτοια MPX Modules για να έχεις συνολικά 4 επεξεργαστές γραφικών με 128GB μνήμης HBM2 για γραφικά. Η Apple δεν παρέλειψε να φέρει στην κουβέντα και το I/O module με 2x υποδοχές Thunderbolt 3, 2x υποδοχές USB-A και 3.5mm audio για έξτρα συνδεσιμότητα.

Σε ό,τι αφορά την τροφοδοσία, το νέο Mac Pro έχει μέγιστο 1.4kW, ενώ για την ψύξη χρησιμοποιούνται τρεις μεγάλοι ανεμιστήρες στην πρόσοψη, ακριβώς πίσω από τον “τρίφτη”. Η Apple ισχυρίζεται ότι είναι αρκετά ήσυχο, αλλά αυτό μπορείς να το κρίνεις μόνο στην πράξη.

Το νέο Mac Pro θα κυκλοφορήσει το φθινόπωρο με αρχική τιμή τα $5999 για 32GB μνήμη RAM, επεξεργαστή octa-core Intel Xeon CPU, επεξεργαστή γραφικών AMD Radeon Pro 580X και 256GB αποθηκευτικό χώρο SSD.

Μαζί του, η Apple ανακοίνωσε και μια νέα οθόνη 32” ανάλυσης 6K με ονομασία Pro Display XDR που κοστίζει $4999.

Πηγή: techgear