Μάχη με τις φλόγες σε πολλαπλά μέτωπα δίνει η Πυροσβεστική – Προληπτική εκκένωση ξενοδοχείων στη Σάμο

Μάχη με τις φλόγες σε πολλαπλά μέτωπα δίνει η Πυροσβεστική – Προληπτική εκκένωση ξενοδοχείων στη Σάμο
Φωτογραφία που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα και εικονίζει πυροσβεστικό αεροπλάνο να πραγματοποιεί ρίψεις νερού, σε φωτιά που ξεσπάσε σε δασική έκταση στους Αγίους Θεοδώρους Κορινθίας, την Τετάρτη 10 Ιουλίου 2019. Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς επιχείρησαν 64 πυροσβέστες (50 πυροσβέστες με 24 οχήματα, 14 άτομα πεζοπόρου τμήματος), 3 αεροσκάφη και 3 ελικόπτερα, 2 υδροφόρες και 2 μηχανήματα έργου ΟΤΑ. Πέμπτη 11 Ιουλίου 2019. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΒΑΣΙΛΗΣ ΨΩΜΑΣ Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Σε εξέλιξη πυρκαγιές στη Σάμο, στον Άγιο Βασίλειο στο Γύθειο Λακωνίας, στο Ριόλο Αχαΐας και στη Βάρδα Ηλείας.

Φωτιά εκδηλώθηκε το απόγευμα του Σαββάτου στην περιοχή Μεσόκαμπος, στη Σάμο, με τις τοπικές αρχές να προχωρούν στην προληπτική εκκένωση δύο ξενοδοχείων. Στο σημείο επιχειρούν ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής, αποτελούμενες από 31 πυροσβέστες με 13 οχήματα.  Σημαντική είναι η συμβολή και των εναέριων μέσων, καθώς τέσσερα αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα πραγματοποιούν συνεχείς ρίψεις νερού. Πάντως, τις προσπάθειες κατάσβεσης, στις οποίες συμμετείχουν δεκάδες εθελοντές, δυσχεραίνουν οι δυνατοί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή.

Σε εξέλιξη βρίσκεται πυρκαγιά που καίει χορτολιβαδική έκταση στην περιοχή ‘Αγιος Βασίλειος Γυθείου Λακωνίας, χωρίς ευτυχώς να απειλεί κατοικημένες περιοχές. Επιτόπου βρίσκονται 13 πυροσβέστες με 6 οχήματα, ενώ στις προσπάθειες κατάσβεσης επιχειρούν δύο αεροσκάφη τύπου Πεζετέλ και ένα ελικόπτερο. Στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι.

Επίσης σε εξέλιξη εξακολουθεί να παραμένει η φωτιά στον Ριόλο Αχαϊας, ωστόσο εμφανίζει καλύτερη εικόνα, σύμφωνα με την πυροσβεστική. Οι δυνάμεις της πυροσβεστικής που είχαν ενισχυθεί νωρίτερα συνεχίζουν την προσπάθεια κατάσβεσης. Επιχειρούν 32 πυροσβέστες με 15 οχήματα και 3 ομάδες πεζοπόρου τμήματος με 19 πυροσβέστες. Συνδρομή παρέχουν 2 οχήματα ΟΤΑ και 1 μηχάνημα έργου της Περιφέρειας. Τις προσπάθειες κατάσβεσης ενισχύουν, από αέρος, τρία πυροσβεστικά αεροσκάφη.

Καλύτερη είναι επίσης η εικόνα με την πυρκαγιά στην περιοχή της Βάρδας Ηλείας, όπου επιχειρούν, πλέον, μόνο επίγειες δυνάμεις.