Μάικλ ΜακΚόλ: Η Ελλάδα αξίζει να πάρει τα F-35

Μάικλ ΜακΚόλ: Η Ελλάδα αξίζει να πάρει τα F-35
epa07632009 A Lockheed Martin F-35A fighter jet is pictured during a test and evaluation day at the Swiss Army airbase, in Payerne, Switzerland, 07 June 2019. The trials of the five candidate airplanes, Eurofighter by Airbus, Germany, F A-18 Super Hornet by Boeing, USA, Rafale by Dassault, France, F-35A by Lockheed Martin, USA, and Gripen E, by Saab, Sweden will take place until the end of June 2019. EPA/PETER KLAUNZER Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
«Για αυτό υπέγραψα την πώληση των F-35 στην Ελλάδα, γιατί η Ελλάδα τα αξίζει» είπε ο πρόεδρος της Επιτροπής Διεθνών Υποθέσεων της Βουλής Μάικλ ΜακΚόλ  

Στους λόγους που τον οδήγησαν να είναι αντίθετος στην απόκτηση των μαχητικών F-35 από την Τουρκία αναφέρθηκε ο πρόεδρος της Επιτροπής Διεθνών Υποθέσεων της Βουλής Μάικλ ΜακΚόλ κατά τη διάρκεια του συνεδρίου της Παγκόσμιας Συντονιστικής Επιτροπής Κυπριακού Αγώνα (ΠΣΕΚΑ) στην Ουάσιγκτον.

Την ίδια στιγμή, ο Ρεπουμπλικάνος βουλευτής από το Τέξας αναφέρθηκε με εγκωμιαστικά σχόλια στη συμμαχική στάση που επιδεικνύει η χώρα μας, αποκαλύπτοντας ότι έχει δώσει ήδη το πράσινο φως για την απόκτηση των μαχητικών F-35 από την Ελλάδα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εξηγώντας το σκεπτικό της απόφασης του, ο ΜακΚόλ ανάφερε: “γιατί να θέλετε να αγοράσετε στρατιωτικό εξοπλισμό από τη Ρωσία; Γιατί αγοράσατε τους S-400; Υπογράφω σε όλες τις αμυντικές πωλήσεις στο εξωτερικό και ο Έντ Ρόις (ο πρώην πρόεδρος της Επιτροπής Διεθνών Υποθέσεων της Βουλής) έκανε το ίδιο. Γιατί αγοράσατε τους ρωσικούς S-400; Και την ίδια στιγμή θέλουν να τους πουλήσουμε τα F-35. Δεν μπορούμε να το κάνουμε γιατί μέσω των S-400 θα μεταφερθεί τεχνολογία των F-35.

Είναι ακόμα μέσα στο κουτί μας λένε. Απάντησα, στείλτε το κουτί στην Ουκρανία και μετά θα μιλήσουμε. Αυτό φυσικά είναι ένα ψέμα. Δεν βρίσκονται μέσα στο κουτί και όλοι το ξέρουν. Και για αυτό υπέγραψα την πώληση των F-35 στην Ελλάδα, γιατί η Ελλάδα τα αξίζει”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: