Μάλοχ: Στο τέλος η Ελλάδα θα θελήσει να φύγει ακούσια από το ευρώ

Μάλοχ: Στο τέλος η Ελλάδα θα θελήσει να φύγει ακούσια από το ευρώ

Νέα «βόμβα» από τον άνθρωπο του Τραμπ για Ελλάδα και Ευρωζώνη.

Την εκτίμηση ότι η Ελλάδα θα φύγει, εκούσια, από το ευρώ εξέφρασε ο υποψήφιος πρέσβης των ΗΠΑ στην ΕΕ Τεντ Μάλοχ, σε συνέντευξή του στο ΣΚΑΙ: «Αυτή τη φορά, πρέπει να πω, είναι μεγαλύτερες οι πιθανότητες η Ελλάδα να εγκαταλείψει μόνη της το ευρώ», είπε χαρακτηριστικά ο «άνθρωπος» του Ντόναλντ Τραμπ στην ΕΕ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σε συνέντευξή του στο Bloomberg την Κυριακή ο ίδιος δήλωσε πως η Ελλάδα θα πρέπει να φύγει από το ευρώ: «Δεν θέλω να μιλήσω εξ ονόματος των Ελλήνων, αλλά πιστεύω πως από την οπτική γωνία ενός οικονομολόγου, υπάρχουν ισχυροί λόγοι για να φύγει η Ελλάδα από το ευρώ».

Έπειτα ο κ. Μάλοχ συνέχισε υποστηρίζοντας πως υπάρχουν «εύλογα ερωτήματα» σχετικά με το «εάν θα πρέπει να υπάρχει» πρόγραμμα στήριξης για την Ελλάδα αλλά και ποιος θα πρέπει να είναι υπεύθυνος για την χρηματοδότησή της.

Υπενθυμίζεται ότι ο υποψήφιος νέος πρέσβης των ΗΠΑ στην ΕΕ είχε δηλώσει πρόσφατα πωςποντάρει στην κατάρρευση του ευρώ και διακηρύσσει ότι οι διάφορες εκλογικές αναμετρήσεις, που αναμένονται για το επόμενο διάστημα στην Ευρώπη, θα οδηγήσουν το κοινό νόμισμα σε κατάρρευση, συμβουλεύοντας πρακτικά την Ελλάδα να αποχωρήσει συντεταγμένα πριν γίνει κάτι τέτοιο, παρά ασύντακτα και βεβιασμένα με την κατάρρευση όλης της ευρωζώνης.

Ο Βέμπερ αντιδρά

Για τις δηλώσεις του υποψήφιου πρέσβη, ο πρόεδρος του του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος Μάνφρεντ Βέμπερ υποστήριξε ότι «δεν είναι αποδεκτό να έχουμε έναν πρέσβη που μας εναντιώνεται», ενώ συνέχισε λέγοντας πως «σιασώσαμε πέντε χώρες και επιδεικνύουν σταθερότητα… ακόμη και η Ελλάδα έχει σταθερές προοπτικές. Μπορούμε να υπερασπιστούμε τους εαυτούς μας. Δεν χρειαζόμαστε τους Αμερικανούς γι’ αυτό» τόνισε δε ο γερμανός πολιτικός του CSU (Xριστιανοκοινωνιστές) αφήνοντας αιχμές κατά του ΔΝΤ.