Μανιαδάκης: Με πίεσαν να πω ότι χρηματίστηκαν οι Σαμαράς, Γεωργιάδης, Στουρνάρας

Μανιαδάκης: Με πίεσαν να πω ότι χρηματίστηκαν οι Σαμαράς, Γεωργιάδης, Στουρνάρας

Παράλληλα, ανέφερε πως του ζητήθηκε, υπό καθεστώς πίεσης, να πει «τι είχε κάνει ή δεν είχε κάνει το τάδε πολιτικό πρόσωπο».

«Η κατάθεση ενός εκ των υπολοίπων δύο προστατευόμενων μαρτύρων στη υπόθεση Novartis στις δικαστικές αρχές ότι έλαβα χρήματα για να επηρεάσω την πολιτική υγείας της χώρας, χρησιμοποιήθηκε για να μου ασκηθεί πίεση», δήλωσε ο προστατευόμενος μέχρι πρότινος μάρτυρας στην υπόθεση Novartis, Νίκος Μανιαδάκης.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, ο κ. Μανιαδάκης, εναντίον του οποίου ασκήθηκε ποινική δίωξη για κακουργηματικού βαθμού αδίκημα που αφορά διακίνηση παράνομων χρημάτων, αναφέρθηκε σε πιέσεις που δέχθηκε για να μιλήσει για εμπλοκή πολιτικών προσώπων.

«Είμαι κατηγορούμενος επειδή ένας άλλος μάρτυρας αορίστως είπε ότι πήρα 120.000 ευρώ. Δεν γνωρίζω κανέναν που έχει κάνει έκνομη πράξη, είμαι καθηγητής, τεχνοκράτης, που πήγα να βοηθήσω τη χώρα μας. Οι δικαστικές αρχές μου έκαναν επίμονες ερωτήσεις για τους κ. Σαμαρά, Γεωργιάδη και Στουρνάρα, αν γνωρίσω αν έχουν λάβει αμοιβές, το αρνήθηκα και το αρνούμαι, δεν μπορεί ένας άνθρωπος να τίθεται υπό καθεστώς πίεσης για να ομολογήσει».

Παράλληλα, ανέφερε πως του ζητήθηκε, υπό καθεστώς πίεσης, να πει «τι είχε κάνει ή δεν είχε κάνει το τάδε πολιτικό πρόσωπο».

«Μού καταστρέφουν τη ζωή, την τιμή την υπόληψή μου, με έχουν ελέγξει επανειλημμένα. Δεν γνώριζα τίποτα… Ενδεχομένως αυτό δεν ικανοποίησε, αλλά ήταν η αλήθεια. Ξαφνικά ένας από τους άλλους δύο μάρτυρες, τους γνωρίζω λόγω κακού συντονισμού, λέει στις αρχές πως γνωρίζει ότι έχω λάβει χρήματα από τη Novartis για να επηρεάσω την πολιτική υγείας της χώρας, και αυτό χρησιμοποιήθηκε για να μού ασκηθεί πίεση».

Πολάκης: Έγινε αυτοβούλως προστατευόμενος μάρτυρας για να σώσει τα αφεντικά του

Σφοδρή επίθεση κατά του Νίκου Μανιαδάκη εξαπέλυσε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης, μη μπορώντας να κρύψει τον εκνευρισμό του, με αφορμή τη συνέντευξη του Νίκου Μανιαδάκη στον ΣΚΑΪ και τα όσα αποκάλυψε για τις πιέσεις που δέχτηκε στην υπόθεση Novartis προκειμένου να κατηγορήσει τους αντιπάλους της κυβέρνησης.

Με ανάρτησή του στο Facebook, ο Παύλος Πολάκης επιτίθεται στη δημοσιογράφο του ΣΚΑΪ, στους προηγούμενους υπουργούς Υγείας, κατηγορώντας τον κ. Μανιαδάκη πως πήγε αυτοβούλως να γίνει προστατευόμενος μάρτυρας «για να σώσει τα αφεντικά του»!

Η ανάρτηση του κ. Πολάκη, όπως ακριβώς την έγραψε ο ίδιος στο Facebook:

«Για γέλια και για κλάμματα η προσπάθεια Ξεπλυματος του Μανιαδακη απο την Κοσιώνη. Κλαψιαρικο ύφος ο κύριος καθηγητής ,δεν ήξερε τιποτα και καλα ,αυτός βοήθησε τη χώρα ηταν σύμβουλος κυβερνήσεων για το καλό της ελλαδας!!!!!

Δεν λεει το αρχιλαμογιο πως ηταν ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ και βασικός διαμορφωτής της φαρμακευτικής πολιτικής του Λοβερδου του Αδωνη (στον οποιο έστελνε εντολές με μειλ) του Σαλμα και του Βορίδη ,την ίδια στιγμή που μεςω της εταιρείας Evroston που ηταν στο ονομα της γυναίκας του της τραγουδίστριας Φαρμακη ,έπαιρνε ενα ΣΚΑΣΜΟ χρηματα απο φαρμακευτικές εταιρείες (και τη Νοβαρτις)για «μελέτες»και καλα πως εκανε για πάρτη τους!!!!

Η βίλα στο διονυσο και τα ακριβά αυτοκίνητα απο που τα ειχε αγοράσει ;;; απο το μισθό του καθηγητή της ΕΣΔΥ;;; ή ηταν προικιά απο τη γυναίκα του ;;;

Πήγε αυτοβούλως το λαμόγιο να το παίξει προστατευόμενος μάρτυρας για να γλυτώσεις τα αφεντικά του.

Δικαιωμένος δηλώνει ο Σαμαράς: «Η χειρότερη σκευωρία συκοφαντίας που έχει υπάρξει ποτέ»

Για σκευωρία συκοφαντίας έκανε λόγο ο πρώην πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, για την υπόθεση Novartis, μετά και τα όσα αποκάλυψε ο μέχρι πρότινος προστατευόμενος μάρτυρας, Νίκος Μανιαδάκης, στο protothema.gr για τις πιέσεις που δεχόταν να ενοχοποιήσει τόσο εκείνον, όσο και τους Άδωνι Γεωργιάδη και Γιάννη Στουρνάρα.

«Είχα πει ότι επρόκειτο για τη χειρότερη σκευωρία συκοφαντίας και σπίλωσης που έχει υπάρξει ποτέ. Τώρα αρχίζει αυτό να επιβεβαιώνεται πλήρως. Είχα πει ότι θα τους πάω ως το τέλος. Τώρα όλοι καταλαβαίνουν γιατί», ανέφερε σε μήνυμά του στο Twitter ο κ.Σαμαράς.

Διαβάστε ακόμη: Δικαστικοί κατά Πολάκη: Θεσμική εκτροπή η παρέμβαση στη Δικαιοσύνη