Manpower: Τα λάθη που ίσως κάνεις στην καριέρα σου και πώς μπορείς να τα αποφύγεις

Manpower: Τα λάθη που ίσως κάνεις στην καριέρα σου και πώς μπορείς να τα αποφύγεις
Photo: pixabay.com
Η ManpowerGroup εντόπισε τις κινήσεις που θα μπορούσαν να αποβούν καταστροφικές για την καριέρα σου και σου προτείνει τρόπους για να τις αποφύγεις.

Όπως υπάρχουν δοκιμασμένοι τρόποι για να εξασφαλίσεις μια μακροπρόθεσμη επιτυχία στην καριέρα σου, έτσι υπάρχουν και κάποιες πρακτικές που θα πρέπει να αποφύγεις αν θέλεις να έχεις μια επιτυχημένη καριέρα.

Η ManpowerGroup εντόπισε τις κινήσεις που θα μπορούσαν να αποβούν καταστροφικές για την καριέρα σου και σου προτείνει πως να τις αποφύγεις.

  1. Να μην διατηρείς up-to-date τις δεξιότητες σου

Είναι απαραίτητο να αναπτύσσεις νέες δεξιότητες γιατί μια μέρα ίσως το επάγγελμα σου να μην έχει ζήτηση ή η θέση εργασίας σου να αντικατασταθεί από κάποιον άλλο, ο οποίος κατέχει πιο σύγχρονες δεξιότητες. Φρόντισε μια φορά τον χρόνο να κάνεις μια απογραφή των δεξιοτήτων σου. Μάθε τις νέες δεξιότητες που πρέπει να αναπτύξεις στον κλάδο που απασχολείσαι και κατάστρωσε ένα σχέδιο για να τις αποκτήσεις.

  1. Να μην έχεις ένα σχέδιο σταδιοδρομίας

Σχεδίασε την επαγγελματική σου σταδιοδρομία. Πώς θα είναι σε 5 χρόνια από τώρα και πώς σε 10 χρόνια από τώρα; Τι πρέπει να κάνεις σήμερα για να πετύχεις τους στόχους που έχεις θέσει για το αύριο;

  1. Να μην εστιάζεις στην παρουσίαση του εαυτού σου

Ο τρόπος που παρουσιάζεις τον εαυτό σου παίζει σημαντικό ρόλο, καθώς συνδέεται με το πως θα βελτιώσεις το brand του εργοδότη σου. Αναγνώρισε την προσωπική σου αξία και αφιέρωσε χρόνο ώστε να δημιουργήσεις τη δική σου μοναδική επαγγελματική ταυτότητα.

  1. Να δυσκολεύεσαι να συνεργαστείς

Μπορεί να υπάρχουν στιγμές που πρέπει να είσαι σταθερός και ισχυρός ως προς την προστασία των ορίων της δουλειάς σου αλλά αν δημιουργήσεις την εικόνα του «δύσκολου» συνεργάτη, δε θα είναι εύκολο να βρεις και να διατηρήσεις μια νέα συνεργασία.

  1. Να έχεις χαμηλή απόδοση στη δουλειά

Γνώρισε τις προσδοκίες της δουλειάς σου και προσπάθησε να τις υπερβείς. Η χαμηλή απόδοση σε οποιαδήποτε εργασία θα «σκοτώσει» τις μελλοντικές σου προοπτικές σταδιοδρομίας. Αν ακόμα δεν είσαι σίγουρος για τους επαγγελματικούς σου στόχους, κάνε μια συζήτηση με τον προϊστάμενό σου ώστε να τους θέσετε μαζί.

  1. Να μην έχεις κάνει μια επαγγελματική συζήτηση με τον εργοδότη σου

Ξεκινώντας μια συζήτηση με τον εργοδότη σου σχετικά με την επαγγελματική σου καριέρα, θα σε βοηθήσει ώστε να έχεις μια καλύτερη ιδέα για το τι πρέπει να κάνεις για να βελτιώσεις τις δεξιότητές σου και τις επιδόσεις σου. Η συζήτηση αυτή θα ωφελήσει τόσο εσένα όσο και για τον εργοδότη σου.