Μαρινάκης: «Εδώ και τώρα» ζητάει να εκπέμψει το νέο κανάλι του

Μαρινάκης: «Εδώ και τώρα» ζητάει να εκπέμψει το νέο κανάλι του

Η εταιρεία ζητάει απαντήσεις και διευκρινίσεις για την επόμενη μέρα του τηλεοπτικού τοπίου.

Η εταιρεία «Άλτερ Έγκο ΜΜΕ ΑΕ», συμφερόντων του Βαγγέλη Μαρινάκη, ζητά από τους αρμόδιους φορείς να επιτρέψουν στο νέο κανάλι να εκπέμψει κανονικά από τη στιγμή που, έτσι όπως έχει διαμορφωθεί το τοπίο, οι υπόλοιποι σταθμοί εθνικής εμβέλειας δεν βρίσκονται σε πλεονεκτικότερη θέση από κάποιο νεοσύστατο κανάλι.
Παράλληλα, η εταιρεία ζητάει απαντήσεις και διευκρινίσεις για την επόμενη μέρα του τηλεοπτικού τοπίου, μετά την απόφαση του ΣτΕ να ακυρώσει το νόμο Παππά που προέβλεπε τη χορήγηση 4 τηλεοπτικών αδειών εκπομπής πανελλήνιας εμβέλειας.

Συγκεκριμένα, στην σχετική επιστολή της προς τα εμπλεκόμενα μέρη, η Άλτερ Έγκο, ζητάει την παρέμβαση της ΕΕΤΤ, ρυθμιστικής και εποπτικής αρχής για την λειτουργία του μονοπωλίου της Digea. Βάσει της σύμβασης μεταξύ ΕΕΤΤ και Digea υπάρχει ρητός όρος που υπαγορεύει στην τελευταία να συμβάλλεται με όλους τους παρόχους τηλεοπτικού περιεχομένου με ισοδύναμους όρους, σε ισοδύναμες περιστάσεις. Επισημαίνεται δε από την εταιρεία ότι η Digea διατηρεί τις συμβάσεις της με τους με τους μετόχους της και εν δυνάμει ανταγωνιστές της Άλτερ Έγκο.

Η εταιρεία φαίνεται να έχει ζητήσει στην ΕΕΤΤ να λάβει την επιβεβαίωση του ΕΣΡ και του Υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής ότι βάσει του υπάρχοντος νομικού καθεστώτος οι εκπεμπόμενοι τηλεοπτικοί σταθμοί εθνικής εμβέλειας δεν διατηρούν κάποιο πλεονέκτημα στην εκμετάλλευση του εθνικού φάσματος έναντι ενός νέου ενδιαφερόμενου τηλεοπτικού σταθμού, τουλάχιστον μέχρι την νέα νόμιμη διαδικασία αδειοδότησης.