Μαρινάκης: Ο αντίκτυπος από τις επιθέσεις των Χούθι θα «δαγκώσει» το δεύτερο εξάμηνο

Μαρινάκης: Ο αντίκτυπος από τις επιθέσεις των Χούθι θα «δαγκώσει» το δεύτερο εξάμηνο
Evangelos Marinakis, Nottingham Forest owner during the Premier League match between Nottingham Forest and Aston Villa at the City Ground, Nottingham on Sunday 5th November 2023. (Photo by Jon Hobley/MI News/NurPhoto) (Photo by MI News / NurPhoto / NurPhoto via AFP) Photo: AFP
Οι εντάσεις δεν έχουν αποτυπωθεί ακόμα στα κέρδη, επεσήμανε ο εφοπλιστής

Αύξηση στους ναύλους εμπορευματοκιβωτίων και εμπορευμάτων τους επόμενους μήνες εάν συνεχιστούν τα προβλήματα λόγω των επιθέσεων των Χούθι στην Ερυθρά Θάλασσα αναμένει ο εφοπλιστής Ευάγγελος Μαρινάκης.

Οι εντάσεις δεν έχουν αποτυπωθεί ακόμα στα κέρδη, αλλά ο παρατεταμένος αντίκτυπος από το ότι πρέπει να γίνεται ένα μεγαλύτερο ταξίδι χιλιάδων επιπλέον μιλίων γύρω από την Αφρική πιθανότατα θα «δαγκώσει» στο δεύτερο εξάμηνο, δήλωσε ο Μαρινάκης στο TradeWinds Shipowners Forum στην Αθήνα. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Αυτό συσσωρεύεται και συσσωρεύεται και, κατά τη γνώμη μου, σε δύο ή τρεις μήνες, όσο συνεχίζεται αυτό, θα δούμε μια πιο σφιχτή αγορά», είπε ο Μαρινάκης, προσθέτοντας: «Πολύ σύντομα, τα πλοία που είναι διαθέσιμα δεν θα είναι σε θέση να ικανοποιήσουν τη ζήτηση».

Για μήνες, τα πλοία αποφεύγουν την Ερυθρά Θάλασσα επειδή μαχητές στην Υεμένη εκτοξεύουν πυραύλους σε εμπορικά πλοία – μια απάντηση στις ενέργειες του Ισραήλ στη Γάζα, θυμίζει το Bloomberg. Αυτό εκτίναξε τα κέρδη καθώς αυξάνονται οι αποστάσεις ιστιοπλοΐας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: