Μάριο Ντράγκι: Δεν έχω να προσθέσω κάτι άλλο για την Ελλάδα…

Μάριο Ντράγκι: Δεν έχω να προσθέσω κάτι άλλο για την Ελλάδα…

«Μικρή η πρόοδος που έχει σημειωθεί», σημειώνει ο επικεφαλής της ΕΚΤ και επανέλαβε ότι η χρηματοδότηση θα συνεχιστεί αν οι τράπεζες είναι φερέγγυες.

Παρών στη σημερινή άτυπη συνεδρίαση του Eurogroup ήταν ο διοικητής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Μάριο Ντράγκι.

Ο πρόεδρος του κεντρικού χρηματοπιστωτικού ιδρύματος της Ευρώπης προκάλεσε αίσθηση κατά την διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που ακολούθησε μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης των Υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης, καθώς δεν έκανε εισαγωγική δήλωση και απάντησε μόνο σε ερωτήσεις δημοσιογράφων.

Μάλιστα, όταν ο πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ του έδωσε το λόγο, ο Μάριο Ντράγκι απάντησε: «Δεν έχω να προσθέσω κάτι σε αυτά που είπατε».

Στις ερωτήσεις που ακολούθησαν, ανέφερε μεταξύ άλλων πως ο έκτακτος μηχανισμός ρευστότητας (ELA) θα συνεχίσει να χρηματοδοτεί τις ελληνικές τράπεζες εφόσον αυτές είναι φερέγγυες, ενώ δήλωσε πως η ΕΚΤ εξετάζει το ενδεχόμενο αλλαγών στα haircuts για την ελληνική χρηματοδότηση. Ο κεντρικός τραπεζίτης της Ευρώπης χαρακτήρισε, παράλληλα, μικρή την πρόοδο που έχει σημειωθεί μέχρι στιγμής στις διαπραγματεύσεις.