My Market: Εγκαίνια δύο νέων καταστημάτων στην Ελευσίνα

My Market: Εγκαίνια δύο νέων καταστημάτων στην Ελευσίνα

Η ΜΕTRO ισχυροποιεί την παρουσία της στην ελληνική αγορά ανεβάζοντας σε 106 τον αριθμό των καταστημάτων. 

Με αμείωτους ρυθμούς συνεχίζει τις επενδύσεις της στην ελληνική αγορά η 100% ελληνική αλυσίδα σούπερ μάρκετ METRO, αυτή τη φορά προσθέτοντας στο δίκτυο των καταστημάτων λιανικής πώλησης των My Market δύο νέα καταστήματα στην περιοχή της Ελευσίνας.

Η ταυτόχρονη έναρξη λειτουργίας των καινούριων μελών που προστίθενται στην οικογένεια του ομίλου, έρχεται σε μια περίοδο όπου οι εξελίξεις θα είναι καθοριστικής σημασίας για τον κλάδο που αναμένει συγχωνεύσεις και εξαγορές. «Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι για τη δυναμική μας είσοδο στην αγορά της Ελευσίνας με δύο καταστήματα My market, που συνέχισαν την σταθερή μας πορεία επέκτασης τη φετινή χρονιά, μετά τα καταστήματα που άνοιξαν στην Αγία Βαρβάρα (My market easy) και την Ερέτρια (My market) καθώς και τη μετεστέγαση του καταστήματος μας METRO Cash & Carry στο Βόλο» δήλωσε στο Fortunegreece.com η Διευθύντρια Marketing του Ομίλου METRO κ. Μαριάννα Παπαδοπούλου.

Το πρώτο κατάστημα «My market» στην Ελευσίνα, που ξεκίνησε τη λειτουργία του την Πέμπτη 24 Ιουλίου, βρίσκεται σε μια πυκνοκατοικημένη περιοχή, στη συμβολή των οδών Επισμηναγού Νέζη, Γράμμου και Σπετσών. Πρόκειται για ένα κατάστημα, με εσωτερικούς χώρους έκτασης 1.130 τ.μ. και υπαίθριο πάρκινγκ, ενώ το δεύτερο My market, με χώρο πώλησης 840 τ.μ. βρίσκεται στο 23ο χλμ. Π.Ε.Ο Αθηνών-Θηβών και Κίμωνος, στην Αερογέφυρα Μάνδρας.

Η κίνηση αυτή ανεβάζει τον αριθμό των σημείων πώλησης My Market σε 61, με τα καταστήματα χονδρικής METRO Cash & Carry να αγγίζουν τα 45 σε όλη την Ελλάδα. Μέσα σε μια δεκαετία, από το 2004 όταν επαναλανσαρίστηκαν τα καταστήματα λιανικής My market και διαχωρίστηκαν τυπικά από τα Cash & Carry, κατάφεραν να αυξήσουν σταδιακά τόσο τις πωλήσεις τους όσο και το μερίδιο αγοράς τους.

Το 2013 ο κύκλος εργασιών του ομίλου έφτασε τα 700 εκ €, με το ποσοστό των προϊόντων ιδιωτικής ετικέτας να αγγίζει τα επίπεδα του 15%. Σήμερα στις δύο αλυσίδες καταστημάτων απασχολούνται 4.200 εργαζόμενοι και η πολιτική της εταιρείας, όσον αφορά στην επέκταση του δικτύου, στηρίζεται στην ανάπτυξη καταστημάτων και σε άλλα μέρη εκτός Αθηνών, κυρίως στην ευρύτερη περιοχή της Νότιας Ελλάδας.

Σύμφωνα με την κ. Παπαδοπούλου στα «άμεσα σχέδια του Ομίλου περιλαμβάνεται το άνοιγμα ενός νέου METRO Cash & Carry στον Άλιμο και ενός My market στους Θρακομακεδόνες τον ερχόμενο μήνα».

Σημειώνεται πως φέτος η εταιρεία απέσπασε 3 βραβεία στον θεσμό Excellence Awards – 2014 στις κατηγορίες: «Συνεργασία στη Βελτιστοποίηση της Εφοδιαστικής Αλυσίδας», «Κοινές Ενέργειες CSR» και «Private Label », ενώ από το 2010 και για τρία συναπτά έτη της έχει απονεμηθεί από την ICAP το Βραβείο True Leaders.

Διαβάστε ακόμη: 

Τα σούπερ μάρκετ Metro επενδύουν πάνω από 25 εκατ. ευρώ

Η νέα γενιά στο τιμόνι των ελληνικών σούπερ μάρκετ «Metro»