Μαρτυρίες Ελλήνων από την Νίκαια: Ο πανικός δεν περιγράφεται

Μαρτυρίες Ελλήνων από την Νίκαια: Ο πανικός δεν περιγράφεται
AppleMark

Ταυτοποιήθηκε και επίσημα ο οδηγός του φορτηγού – Επιχειρήσεις είναι σε εξέλιξη, αναφέρουν αστυνομικές πηγές.

Ο οδηγός του φορτηγού που πραγματοποίησε την επίθεση χθες βράδυ στη Νίκαια σκοτώνοντας τουλάχιστον 84 ανθρώπους πριν πέσει νεκρός από τα πυρά της αστυνομίας «ταυτοποιήθηκε επίσημα», έγινε σήμερα γνωστό από αστυνομικές πηγές.

Ο άνδρας αυτός είναι πράγματι ο κάτοχος της ταυτότητας που φέρει το όνομα ενός Γαλλο-τυνήσιου, 31 ετών, κατοίκου της Νίκαιας, η οποία βρέθηκε μέσα στο φορτηγό από τους ερευνητές. «Επιχειρήσεις είναι σε εξέλιξη σήμερα το πρωί, κυρίως στη Νίκαια», σύμφωνα με τις ίδιες πηγές.

Έκτακτη σύσκεψη από Ολάντ
Έκτακτη σύσκεψη συγκάλεσε ο πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ στο Παρίσι, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο πηγή που πρόσκειται στη γαλλική προεδρία.

Στη σύσκεψη υπό τον Γάλλο πρόεδρο συμμετέχουν ο πρωθυπουργός Μανουέλ Βαλς, ο υπουργός Δικαιοσύνης Ζαν-Ζακ Ουρβοά, ο υπουργός Άμυνας Ζαν-Ιβ Λε Ντριάν και ο αρχηγός του γενικού επιτελείου των ενόπλων δυνάμεων στρατηγός Πιερ ντε Βιλιέρ.

Στη σύσκεψη παρίστανται επίσης οι υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι των υπηρεσιών πληροφοριών. Ο υπουργός Εσωτερικών Μπερνάρ Καζνέβ, ο οποίος μετέβη στη Νίκαια μετά την επίθεση, θα συμμετάσχει στη σύσκεψη μέσω τηλεδιάσκεψης.

Συγκονιστικές μαρτυρίες
«Ο πανικός δεν περιγράφεται. Κορμιά διαμελισμένα παντού. Αστυνομία και στρατός έχουν κατακλύσει στην περιοχή». Με αυτά τα λόγια περιγράφει ο Έλληνας ξεναγός, κ. Εμμανουηλίδης, που βρέθηκε χθες στη Νίκαια της Γαλλίας με ελληνικό γκρουπ 15 ατόμων, την κατάσταση που επικρατεί μετά το τρομοκρατικό χτύπημα.

«Εμείς επισκεφθήκαμε τη Νίκαια, ευτυχώς χθες το μεσημέρι, διότι όπως μας ενημέρωσαν από το απόγευμα και μετά ο παραλιακός δρόμος θα έκλεινε λόγω παρελάσεων» είπε ο κ. Εμμανουηλίδης. Όπως τόνισε, η χθεσινή ημέρα ήταν για τη Γαλλία μια τεράστια γιορτή.

«Τα πυροτεχνήματα άρχισαν στις δέκα το βράδυ. Στην περιοχή βρίσκονταν ευτυχώς μακριά από τον τόπο του συμβάντος, δύο κυπριακά γκρουπ, τριάντα ατόμων το καθένα» συνέχισε ο ξεναγός.

Η Κυανή Ακτή είναι η δεύτερη πιο πολυσύχναστη περιοχή μετά το Παρίσι, που φιλοξενεί 18 εκατ. τουρίστες το χρόνο και πολλά σκάφη, καθώς διαθέτει τη μεγαλύτερη μαρίνα της Μεσογείου, εξηγεί ο κ. Εμμανουηλίδης στο ΑΠΕ – ΜΠΕ.

«Είμαστε σε επαφή με τα ξενοδοχεία της περιοχής και με την Aegean. Όλοι οι Έλληνες είναι καλά. Επικρατεί μούδιασμα αλλά και ψυχραιμία» κατέληξε ο κ. Εμμανουηλίδης.

Η στιγμή που το φορτηγό περνά μέσα από το πλήθος
Οι εικόνες αμέσως μετά την επίθεση σοκάρουν, καθώς νεκροί και βαριά τραυματίες κείτονταν στους δρόμους της πόλης.

Ένας πολίτης κατέγραψε με το κινητό του τη στιγμή που οδηγός του φορτηγού αρχίζει να αναπτύσσει ταχύτητα, πριν ρίξει το όχημα στο πλήθος, με στόχο να σκοτώσει όσους περισσότερους μπορεί.

Διαβάστε ακόμη:

Mακελειό στη Γαλλία με δεκάδες νεκρούς και τραυματίες

Ποια η αντίδραση των Ευρωπαίων ηγετών για το τρομοκρατικό χτύπημα στη Γαλλία