Μασκ: «Ό,τι ακούγεται για τα αυτοκίνητα της Apple είναι αλήθεια»

Μασκ: «Ό,τι ακούγεται για τα αυτοκίνητα της Apple είναι αλήθεια»
Photo:

Ο CEO της Tesla «καλωσορίζει» την Apple στο «γήπεδο» της. 

Σύμφωνα με τον Έλον Μασκ, CEO της Tesla, οι φήμες που ακούγονται είναι αληθινές: Η Apple σχεδιάζει να εισέλθει στον κλάδο της αυτοκινητοβιομηχανίας.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Tesla θεωρεί «προφανή» την φημολογούμενη κίνηση της Apple και σε μια πρόσφατη συνέντευξη του στο BBC δήλωσε πως «Είναι αρκετά δύσκολο να κρύψεις κάτι, αν έχεις προσλάβει πάνω από χίλιους μηχανικούς για να το κάνουν».

Η Apple δεν έχει ανακοινώσει επίσημα την πρόθεση της να κατασκευάσει ένα τέτοιο όχημα, αν και οι πρώτες φήμες και τα δημοσιεύματα άρχισαν τον περασμένο Φεβρουάριο. Το υποτιθέμενο πρότζεκτ της εταιρείας με κωδικό όνομα «Τιτάν» έχει ήδη «κλέψει» αρκετά ταλέντα από διάφορες αυτοκινητοβιομηχανίες, συμπεριλαμβανομένης της Tesla

Είναι χαρακτηριστικό ότι η Apple καταχώρησε τρία ονόματα domain που σχετίζονταο με αυτοκίνητα, συμπεριλαμβανομένων των Apple.car , Apple.cars , και Apple.auto , σύμφωνα με το MacRumors.

Όταν ρωτήθηκε από τον Charlie Rose στο CBS τον περασμένο μήνα σχετικά με το αν η Apple έχει σχέδια για την βιομηχανία των αυτοκινήτων, ο CEO της Apple Τιμ Κουκ απλώς ανασήκωσε τους ώμους του και γέλασε.

Στη συνέντευξη του BBC ο Μασκ καλωσόρισε την Apple στο χώρο λέγοντας πως «Θα επεκτείνει τη βιομηχανία » και επαναλαμβάνοντας τα σχόλια που έκανε στο παρελθόν. « Η Tesla θα εξακολουθεί να έχει ως στόχο τη δημιουργία συναρπαστικών ηλεκτρικών οχημάτων, ενώ ταυτόχρονα βοηθά κι άλλες εταιρείες να κατασκευάσουν ηλεκτρικά αυτοκίνητα».

Να σημειωθεί πως ο Μασκ είχε αποκαλέσει την Apple «το νεκροταφείο της Tesla».