Mastercard: To Live a Legacy επιστρέφει δυναμικά με 3 εκδηλώσεις που δεν πρέπει να χάσετε

Mastercard: To Live a Legacy επιστρέφει δυναμικά με 3 εκδηλώσεις που δεν πρέπει να χάσετε
Η πρωτοβουλία-θεσμός της Mastercard και του Women on Top εξελίσσεται και επιστρέφει δυναμικά για 5η χρονιά με τρεις ξεχωριστές εκδηλώσεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη που δεν πρέπει να χάσετε.

Το Live A Legacy ξεκίνησε το 2018 ως μια ετήσια μονοήμερη ενέργεια που αναδεικνύει την ισότητα των φύλων στο εργασιακό περιβάλλον και παροτρύνει τις γυναίκες να πάρουν το επαγγελματικό τους μέλλον στα χέρια τους. Πλέον έχει καθιερωθεί ως  ένας θεσμός που έχει βοηθήσει και συνεχίζει να βοηθά γυναίκες κάθε ηλικίας και επαγγελματικής εμπειρίας να εδραιωθούν στον κλάδο τους και να κάνουν το επαγγελματικό τους όραμα πραγματικότητα.

Φέτος, το Live A Legacy της Mastercard και του Women on Top ετοιμάζεται να μας υποδεχτεί για 5η χρονιά, εμπλουτισμένο με περισσότερες δράσεις, με στόχο την επαγγελματική ενδυνάμωση των γυναικών και την καλύτερη προετοιμασία τους στον επιχειρηματικό στίβο. Μέσα από ομιλίες και συζητήσεις, το ζήτημα της γυναικείας ενδυνάμωσης στον εργασιακό χώρο προσεγγίζεται ολιστικά, συμβάλλοντας ενεργά και ουσιαστικά στην υποστήριξη των γυναικών προκειμένου να χτίσουν μία επιτυχημένη σταδιοδρομία.

Live A Legacy 2023

Η κύρια εκδήλωση πραγματοποιείται στο Ωδείο Αθηνών, όπου η Λυδία Παπαϊωάννου και ο Γιώργος Καπουτζίδης μας υποδέχονται το Σάββατο 17 Ιουνίου στο «Live A Legacy 2023», με καταξιωμένους επαγγελματίες να δίνουν το «παρών» και να μοιράζονται on stage τις εμπειρίες τους και τον τρόπο, με τον οποίο κατάφεραν να αντιμετωπίσουν τυχόν εμπόδια που τους παρουσιάστηκαν κατά τη διάρκεια της επαγγελματικής τους πορείας. Παράλληλα, μιλούν για τον τρόπο συνεισφοράς τους στον τομέα της ισότητας και της κοινωνικής αλλαγής, εστιάζοντας σε όσα χρειάζεται να κάνει ο καθένας μας ατομικά, αλλά και όλοι μαζί συλλογικά, για ένα καλύτερο αύριο χωρίς έμφυλες ανισότητες. Οι ομιλήτριες και ομιλητές της εκδήλωσης προέρχονται, μεταξύ άλλων, από την ακαδημαϊκή κοινότητα, τον χώρο των επιστημών και της επιχειρηματικότητας, καλύπτοντας ένα ευρύ φάσμα επαγγελματικών τομέων.

Η συμμετοχή στην εκδήλωση είναι εντελώς δωρεάν και το μόνο που χρειάζεται να κάνουν οι ενδιαφερόμενοι/ες είναι μια απλή εγγραφή στην πλατφόρμα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Live A Legacy Mentoring Events

Με στόχο την καινοτομία και την παροχή πιο προσωπικού mentoring στις συμμετέχουσες, φέτος εγκαινιάζονται τα Live A Legacy Mentoring Events, δύο νέες, ξεχωριστές εκδηλώσεις, οι οποίες θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 10 Ιουνίου 2023 στη Θεσσαλονίκη στο χώρο του MonΑsty Hotel και την Κυριακή 18 Ιουνίου 2023 στην Αθήνα στον πολυχώρο ATRAKTOS.

Live A Legacy Internship Program

Επιπλέον, στο πλαίσιο του Live A Legacy, η Mastercard προσφέρει για ακόμα μια χρονιά την ευκαιρία, σε όσες γυναίκες το επιθυμούν, να κάνουν ένα δυναμικό ξεκίνημα στην επαγγελματική τους σταδιοδρομία, μέσα από τις θέσεις έμμισθης πρακτικής άσκησης που προσφέρονται από τη Mastercard, καθώς και από εταιρείες που ανήκουν στο ευρύ δίκτυο συνεργατών της.

Το σχέδιο δράσεων που έχει αναπτύξει η Mastercard τα τελευταία 5 χρόνια, με στόχο την ολιστική γυναικεία επαγγελματική ενδυνάμωση, δεν περιορίζεται στον πολύ σημαντικό θεσμό του Live A Legacy και την εξέλιξή του ετησίως. Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα “Girls4tech”, μια σειρά σεμιναρίων STEM για μαθήτριες ηλικίας 8 έως 12 ετών, αλλά και το Πρόγραμμα Εκπαίδευσης Στελεχών «Master your Own Business», σε συνεργασία με το Alba Graduate Business School, The American College of Greece, στηρίζοντας έμπρακτα τη γυναικεία επιχειρηματικότητα, αποτελούν έμπρακτη απόδειξη της δέσμευσης της εταιρείας για ουσιαστική υποστήριξη και ενδυνάμωση των γυναικών καθ’ όλη τη διάρκεια της επαγγελματικής τους σταδιοδρομίας

«Η κουλτούρα της συμπερίληψης, η ισότητα των φύλων, καθώς και το ζήτημα της ενδυνάμωσης των γυναικών στον επαγγελματικό τομέα είναι θέματα που βρίσκονται πολύ ψηλά στις προτεραιότητες μας και αποτελούν πυρήνα της φιλοσοφίας μας στη Mastercard. Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι και υπερήφανοι που το Live A Legacy αποτελεί πλέον θεσμό, μέσα από τον οποίο μας δίνεται η ευκαιρία, για ακόμα μία χρονιά, να υποστηρίξουμε ενεργά τις γυναίκες καθ’ όλη τη διάρκεια της επαγγελματικής τους σταδιοδρομίας. Μέσα από τις εμπλουτισμένες θεματικές και τις δύο νέες εκδηλώσεις mentoring, φέτος φιλοδοξούμε να προσφέρουμε πολύτιμες γνώσεις και χρήσιμα εργαλεία σε ακόμα περισσότερες γυναίκες, έτσι ώστε να να αξιοποιήσουν πλήρως τις δυνατότητές τους και να χτίσουν την επιτυχημένη επαγγελματική πορεία που επιθυμούν» δήλωσε η η Λουκία Χωραφά, Head of Marketing & Communications της Mastercard, για Ελλάδα, Κύπρο και Μάλτα.

Όπως υπογράμμισε η Πηνελόπη Θεοδωρακάκου, συνιδρύτρια του Women On Top, η επαγγελματική ενδυνάμωση των γυναικών δεν έχει να κάνει μόνο με την παροχή ισότιμων ευκαιριών, έχει να κάνει και με τη δημιουργία ενός υποστηρικτικού περιβάλλοντος όπου οι εμπειρίες και οι διαδρομές τους ακούγονται, μοιράζονται, και εμπνέουν.

Γιατί να δηλώσω συμμετοχή;

Στα 5 χρόνια διεξαγωγής της πρωτοβουλίας Live A Legacy ο απολογισμός είναι περισσότερο από θετικός, με τις συμμετέχουσες να έχουν λάβει πολύτιμη έμπνευση και καθοδήγηση.

Eπιπρόσθετα, μέσα από τις γνώσεις και τα εφόδια που έχουν την ευκαιρία να λάβουν οι συμμετέχουσες από τα «Live A Legacy Mentoring events» που πραγματοποιούνται κατά τη διάρκεια του Live A Legacy, έχει διαπιστωθεί στην πράξη ότι οι γυναίκες που επιθυμούν να εξελιχθούν επαγγελματικά, το πετυχαίνουν.

Παράλληλα, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι κάθε άνθρωπος, όσο περισσότερο εκτίθεται σε νέες εμπειρίες, τόσο περισσότερο μπορεί να αναπτύσσεται και να εξελίσσεται.

Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να επισκεφτείτε την πλατφόρμα mastercard.com/livealegacy για να γνωρίσετε καλύτερα την πρωτοβουλία και τις ανανεωμένες δράσεις του φετινού Live A Legacy, αλλά και να ενημερωθείτε για τις διαθέσιμες θέσεις εργασίας για το 2023.

Σημειώνεται ότι οι χώροι είναι πλήρως προσβάσιμοι σε ΑμεΑ, ενώ η είσοδος σε όλες τις εκδηλώσεις είναι δωρεάν, κατόπιν εγγραφής στην πλατφόρμα και στην εκδήλωση στην οποία επιθυμείτε να συμμετάσχετε.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: