Μαξίμου: Όσοι ακόμα ονειρεύονται παρενθέσεις θα μείνουν με την όρεξη

Μαξίμου: Όσοι ακόμα ονειρεύονται παρενθέσεις θα μείνουν με την όρεξη
Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας παρακολουθεί τη συζήτηση στην Βουλή, Παρασκευή 15 Απριλίου 2016. Συζήτηση και λήψη απόφασης επί της προτάσεως που κατέθεσαν ο πρωθυπουργός και πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας και οι Βουλευτές του κόμματός του και ο πρόεδρος της ΚΟ των Αν.Ελ. Πάνος Καμμένος και οι βουλευτές του κόμματός του, για σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής, σχετικά με τη διερεύνηση της νομιμότητας της δανειοδότησης των πολιτικών κομμάτων καθώς και των ιδιοκτητριών εταιρειών μέσων μαζικής ενημέρωσης από τα τραπεζικά ιδρύματα της χώρας. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ

Η κυβέρνηση διαψεύδει αναφορά Τσίπρα στον Ολάντ ότι είναι διατεθειμένος να παραιτηθεί.

«Ο τόπος έχει πρόσφατα εκλεγμένη κυβέρνηση με ορίζοντα τετραετίας και στόχο να απαλλάξει την κοινωνία και την οικονομία από την επιτήρηση. Όσοι ακόμα ονειρεύονται παρενθέσεις με ατυχήματα, τρικλοποδιές και, εσχάτως, και παραιτήσεις, ας το πάρουν απόφαση ότι θα μείνουν με την όρεξη». Αυτό υπογραμμίζεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε το Γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού σχετικά με «ευφάνταστα δημοσιεύματα του κυριακάτικου Τύπου», με αφορμή πρωτοσέλιδο της εφημερίδας Realnews, η οποία με τίτλο: «Απειλεί με παραίτηση», αναφέρει ότι ο πρωθυπουργός διαμήνυσε στον Φρανσουά Ολάντ ότι εάν δεν κλείσει η αξιολόγηση με τα μέτρα που αποφασίστηκαν στη συμφωνία του καλοκαιριού, θα φύγει.

Η εφημερίδα Real News αναφέρει ότι ο Αλέξης Τσίπρας κατά την συνάντησή του με τον Φρανσουά Ολάντ απείλησε με παραίτηση λέγοντας χαρακτηριστικά: “Η θα κλείσει η αξιολόγηση με τα μέτρα που αποφασίσαμε το καλοκαίρι ή εγώ φεύγω…”. Η Real News σημειώνει ακόμη ότι ο κ. Τσίπρας είχε πει στους στενούς του συνεργάτες, πριν το ταξίδι του στο Παρίσι, ότι “τα μέτρα που προτείνει το ΔΝΤ και κυρίως η επιμονή του ως προς το είδος των μέτρων που θα ληφθούν θα μετατρέψουν την χώρα σε μπανανία. Η κυβέρνησή μας σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να συμφωνήσει σε αυτά τα μέτρα”.

Η Καθημερινή σημειώνει ότι ο πρωθυπουργός έχει ρίξει στο τραπέζι “το χαρτί της πολιτικής αστάθειας” σε μια ύστατη προσπάθεια άσκησης πίεσης προς την ΕΕ προκειμένου να ολοκληρωθεί άμεσα η αξιολόγηση χωρίς νέα βαρύτερα μέτρα. Κατά τις πληροφορίες της εφημερίδας ο κ. Τσίπρας ανέφερε στον κ. Ολάντ και στον πρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου πως η παράταση της διαπραγμάτευσης δεν πλήττει καίρια μόνον την οικονομία, αλλά απειλεί και την πολιτική σταθερότητα. Επί της ουσίας –κατά την Καθημερινή- “εάν δεν βρεθεί η χρυσή τομή, επί τάπητος τίθενται άλλα σενάρια, από την αλλαγή της κυβερνητικής πλειοψηφίας μέχρι τον σχηματισμό οικουμενικής, αλλά και αυτό των πρόωρων εκλογών”.

Τέλος η κυριακάτικη “Δημοκρατία” επισημαίνει ότι το Μαξίμου προχωρά σε ασκήσεις επί χάρτου για τη διαχείριση του χάους. “Κάλπες με σχέδιο δεξιάς παρένθεσης” είναι ο τίτλος της σχολιάζοντας πως “έχουν ήδη ξεκινήσει οι κρυφές συζητήσεις στη βάση του ΣΥΡΙΖΑ για την πρώτη φορά Αριστερά που εκτροχιάστηκε”.