Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το «Refugee Code Week» από τη SAP

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το «Refugee Code Week» από τη SAP
SAP refugee code week

Περισσότεροι από 350 πρόσφυγες ηλικίας 11-25 ετών εκπαιδεύτηκαν στις βασικές αρχές του προγραμματισμού για πρώτη φορά στη χώρα μας.

Για πρώτη φορά υλοποιήθηκε στην Ελλάδα το εργαστήρι του προγράμματος της SAP «Refugee Code Week», όπου μέσα σε μόλις μία εβδομάδα περισσότεροι από 350 πρόσφυγες, ηλικίας 11-25 χρονών, εκπαιδεύτηκαν στις βασικές αρχές του προγραμματισμού και έκαναν το πρώτο βήμα για την απόκτηση ενός πολύ σημαντικού εφοδίου, που θα τους βοηθήσει στην ένταξή τους στην αγορά εργασίας.

Το πρόγραμμα SAP Refugee Code Week υλοποιήθηκε παράλληλα σε εννέα χώρες (Αίγυπτο, Γαλλία, Ελλάδα, Ιράκ, Λίβανο, Παλαιστίνη, Ιορδανία, Σουηδία και Τουρκία), έχοντας εκπαιδεύσει, μέσα σε δύο χρόνια, συνολικά περισσότερους από 10.000 νέους πρόσφυγες.

Την επιτυχή ολοκλήρωση του προγράμματος ανακοίνωσε ο διευθύνων σύμβουλος της SAP Ελλάδος, Ανδρέας Ξηρόκωστας, που δήλωσε: «Ο προγραμματισμός είναι η ψηφιακή γλώσσα του μέλλοντος, κοινή σε όλα τα κράτη, σε όλες τις κουλτούρες. Αν έχουμε τη δυνατότητα να προσφέρουμε ένα καλύτερο μέλλον μέσα από την εκπαίδευση, είναι υποχρέωσή μας να το πράξουμε».

«Η Ελλάδα κλήθηκε να διαχειριστεί μία δύσκολη πραγματικότητα, σε δύσκολες συνθήκες. Η πρωτοβουλία της SAP για την οργάνωση του coding week είναι από αυτές που χρειαζόμαστε, ώστε να δώσουμε απαραίτητα εργαλεία τόσο εκπαιδευτικά, όσο και επαγγελματικά», ανέφερε ο αντιδήμαρχος Μεταναστών και Προσφύγων του Δήμου Αθηναίων, Λευτέρης Παπαγιαννάκης.

Το πρόγραμμα SAP Refugee Code Week στην Ελλάδα στήριξαν το Πανεπιστήμιο Πειραιώς, το Πανεπιστήμιο Αιγαίου (παράρτημα Λέσβου), το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, ο οργανισμός Visions2Ventures, το Κέντρο Συντονισμού του Δήμου Αθηναίων για θέματα Μεταναστών και Προσφύγων, καθώς και το πρόγραμμα Ανοιχτά Σχολεία του Δήμου Αθηναίων, που συστάθηκαν και λειτουργούν, αμφότερα, με αποκλειστική δωρεά από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, το δίκτυο Refugee.INFO και το Πρόγραμμα Στέγασης για Αιτούντες Άσυλο που υλοποιείται από την Εταιρεία Ανάπτυξης και Τουριστικής Προβολής Αθηνών του Δήμου Αθηναίων ως μέρος του προγράμματος ESTIA (Στήριξη Έκτακτης Ανάγκης για την Ένταξη και τη Στέγαση), που υλοποιείται από την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (UNHCR) και χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση ή την Πολιτική Προστασία και Ανθρωπιστική Βοήθεια της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ECHO).