Με… φόρα για την προεδρία της Ταϊβάν ο ιδρυτής του τεχνολογικού κολοσσού Foxconn

Με… φόρα για την προεδρία της Ταϊβάν ο ιδρυτής του τεχνολογικού κολοσσού Foxconn
Terry Gou, founder and former chairman of Foxconn and independent Taiwanese presidential candidate, speaks during a press conference in Taipei on September 14, 2023. (Photo by Sam Yeh / AFP) Photo: AFP
Ο δισεκατομμυριούχος Τέρι Γκου υποσχέθηκε να εργαστεί σκληρά για την επίτευξη «ειρήνης στα στενά της Ταϊβάν».

Ο Τέρι Γκου, ο δισεκατομμυριούχος ιδρυτής της Foxconn, συγκέντρωσε τριπλάσιο αριθμό υπογραφών από τον απαιτούμενο για να θέσει υποψηφιότητα στις προεδρικές εκλογές της Ταϊβάν, ανακοίνωσε η κυβέρνηση την Τρίτη.

Σε δήλωσή του, ο Γκου ευχαρίστησε τους ακολούθους του για την «ενθουσιώδη υποστήριξή» τους και υποσχέθηκε να εργαστεί σκληρά για την επίτευξη «ειρήνης στα στενά της Ταϊβάν».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Τέρι Γκου ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του τον Αύγουστο, λέγοντας ότι ήθελε να ενώσει την αντιπολίτευση και να διασφαλίσει ότι το νησί δεν θα γίνει «η επόμενη Ουκρανία», κατηγορώντας το κυβερνών Δημοκρατικό Προοδευτικό Κόμμα (DPP) ότι οδήγησε την Ταϊβάν στα πρόθυρα του πολέμου, ανταγωνιζόμενος την Κίνα, η οποία διεκδικεί το νησί ως δικό της έδαφος.

Ο Γκου, ο οποίος παραιτήθηκε από επικεφαλής της Foxconn το 2019, έπρεπε να συγκεντρώσει περίπου 300.000 υπογραφές ψηφοφόρων έως τις 2 Νοεμβρίου για να χαρακτηριστεί ανεξάρτητος υποψήφιος, σύμφωνα με τους εκλογικούς κανονισμούς.

Η εκλογική επιτροπή δήλωσε ότι έλαβε περισσότερες από 900.000 έγκυρες υπογραφές. Τώρα έχει προθεσμία μέχρι την ερχόμενη Παρασκευή για να δηλώσει επίσημα την υποψηφιότητά του στην εκλογική επιτροπή.

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: