Με κλειστά μικρόφωνα Τραμπ-Μπάιντεν στο τελευταίο debate- Έξαλλος ο Αμερικανός πρόεδρος

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Κάθε υποψήφιος θα έχει δύο λεπτά να απαντήσει χωρίς να μπορεί να τον διακόψει ο αντίπαλός του.

Με «σιγαστήρα» στα μικρόφωνα των δύο αντιπάλων θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη (ξημερώματα Παρασκευής για την Ελλάδα) το τελευταίο debate για Ντόναλντ Τραμπ και Τζο Μπάιντεν ενόψει των εκλογών στις ΗΠΑ στις 3 Νοεμβρίου.

Όπως ανακοίνωσε η επιτροπή διεξαγωγής του debate καθένας από τους δύο μονομάχους θα έχει δύο λεπτά να απαντήσει στην ερώτηση του συντονιστή και σε αυτό το χρονικό διάστημα το μικρόφωνο του άλλου θα είναι κλειστό.

Στόχος της επιτροπής είναι να αποφευχθεί κατά το δυνατόν η εικόνα «κοκορομαχίας» που είχαν Τραμπ και Μπάιντεν στο πρώτο και μοναδικό μέχρι στιγμής debate στην φετινή προεκλογική περίοδο.

Μετά το πέρας των δύο λεπτών και τα δύο μικρόφωνα θα είναι ανοιχτά ώστε να υπάρχει ανοιχτός διάλογος.

«Ελπίζουμε ότι οι υποψήφιοι θα σεβαστούν ο ένας τον χρόνο του άλλου προς όφελος των πολιτών» αναφέρεται σε ανακοίνωση της επιτροπής.

Η πρώτη αντίδραση του στρατοπέδου Τραμπ, πάντως, ήταν αρνητική και σε οξείς τόνους με τον υπεύθυνο της προεκλογικής εκστρατείας του προέδρου των ΗΠΑ, Μπιλ Στέπιεν, να δηλώνει ότι «ο πρόεδρος Τραμπ θα λάβει μέρος στο debate με τον Τζο Μπάιντεν ασχέτως των αλλαγών της τελευταίας στιγμής από την μεροληπτική επιτροπή στην τελευταία της προσπάθεια να δώσει κάποιο πλεονέκτημα στον αγαπημένο υποψήφιό της».

Ο Στέπιεν προανήγγειλε, επίσης, ότι ο Τραμπ θα θέσει στο debate το θέμα του γιού του Μπάιντεν, Χάντερ. «Αν δεν ρωτούν τα μέσα ενημέρωσης των Μπάιντεν, τότε θα το κάνει ο πρόεδρος και δεν θα υπάρξει διαφυγή για τον Μπάιντεν» είπε χαρακτηριστικά.

Υπενθυμίζεται ότι στο debate της 30ης Σεπτεμβρίου ο Τραμπ διέκοψε 71 φορές τον Μπάιντεν με τον υποψήφιο των Δημοκρατικών να τον διακόπτει 22 φορές, σύμφωνα με τον απολογισμό της ιστοσελίδας Axios.