Με μια…selfie αποχαιρετά το Curiosity Rover της NASA ένα τμήμα του Άρη

Σε αντίθεση με τις «ανθρώπινες» selfies, το rover έχει 17 διαφορετικές κάμερες μεταξύ των οποίων μπορεί να διαλέξει να τραβήξει φωτογραφία.

Όπως θα περιμέναμε από τον οποιονδήποτε influencer του Instagram, έτσι και το Mars Curiosity Rover δημοσίευσε μια απίστευτη selfie στα κοινωνικά δίκτυα αυτή την εβδομάδα, για να γιορτάσει την τελευταία μέρα που εργαζόταν ως ένας «ψηφιακός νομάς» στην Vera Rubin Ridge του Άρη.

«Γεια σας φίλοι! Πώς πάει; Πάει καιρός από τότε που ράπαρα για εσάς», δήλωσε στο Twitter το Curiosity, ενώ το συνόδευσε με μια σελφι και ένα βίντεο για το πώς τα κατάφερε.

Αφότου πέρασε 16 μήνες εξερευνώντας την κορυφογραμμή, σύμφωνα με την ιστοσελίδα της NASA, το Curiosity εξήγησε ότι τράβηξε τη φωτογραφία «πριν κατευθυνθεί σε μια περιοχή με αργιλώδη πετρώματα, τα οποία μπορεί να περιέχουν περισσότερα στοιχεία σχετικά με τις αρχαίες λίμνες που βοήθησαν να δημιουργηθεί αυτό το κομμάτι του Άρη στην περιοχή «Mount Sharp».

Όπως κάθε άνθρωπος που τραβάει μια σέλφι, ο Justin Maki, ο επικεφαλής της ομάδας μηχανικής της κάμερας, εξήγησε πως «Το rover μπορεί να τραβήξει φωτογραφία τον εαυτό του χρησιμοποιώντας το ρομποτικό του χέρι. Καθώς το χέρι έχει μήκος δύο μέτρα, το rover μπορεί να τοποθετήσει την κάμερα μπροστά του, και ψηλά πάνω από τον λαιμό του».

Όμως, σε αντίθεση με τους ανθρώπους που τραβούν selfie, το rover έχει 17 διαφορετικές κάμερες μεταξύ των οποίων μπορεί να διαλέξει να τραβήξει φωτογραφία, και μια selfie είναι ουσιαστικά ο συνδυασμός μεταξύ δεκάδων διαφορετικών λήψεων.

Επομένως, σίγουρα δε χρειάστηκε να χρησιμοποιήσει selfie stick.