Με ποιο τρόπο ο Ζούκερμπεργκ άλλαξε για πάντα τα μίτινγκ του Facebook

Με ποιο τρόπο ο Ζούκερμπεργκ άλλαξε για πάντα τα μίτινγκ του Facebook
Photo:

«Τέλος» στις πολύωρες και χωρίς λόγο συναντήσεις έβαλε ο CEO.

Είτε δουλεύετε σε μια startup είτε σε startup που έγινε εταιρεία όπως το Facebook, τα μη αποτελεσματικά μίτινγκ μπορούν να μειώσουν την παραγωγικότητα της ομάδας και μην αποφέρουν κανένα απολύτως αποτέλεσμα.

Σε πρόσφατη ανάρτηση του Quora, η COO του Σέριλ Σάντμπεργκ δήλωσε πως ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ «έχει κάνει πολύ καλή δουλειά στη βελτίωση της αποτελεσματικότητας των μίτινγκ αυτή τη χρονιά» κάνοντας δύο βασικές αλλαγές.

Ποιες ήταν αυτές;

Αρχικά, στέλνει σχετικό υλικό εκ των προτέρων σε όσους θα παρευρίσκονται στη συνάντηση.

Αν οι μάνατζερ των ομάδων θέλουν να συζητήσουν θέματα τα οποία μπορούν να συζητηθούν και εκτός της αίθουσας, τότε δεν υπάρχει λόγος να αφιερώσουν χρόνο σε αυτά. Το διάγραμμα των μίτινγκ βοηθάει στο να υπάρχει μια ροή και σειρά και να ξέρουν όλοι τι θα συζητηθεί ώστε να μη ξεφεύγουν.

Δεύτερον, θέτει έναν στόχο στην αρχή κάθε συνάντησης.

Οι συναντήσεις που διαρκούν πάρα πολύ δεν έχουν κάποιον συγκεκριμένο λόγο ή ατζέντα. Ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ ζήτησε απ’ τους μάνατζερ να ανακοινώνουν τις προθέσεις τους στην αρχή κάθε συνεδρίασης. Ο CEO ξεκινά με την ερώτηση: «Είμαστε σε αυτό το δωμάτιο για να λάβουμε μια απόφαση ή να κάνουμε μια συζήτηση;», αναφέρει η Σάντμπεργκ.

Η COO εξηγεί, επίσης, πως τα εμψυχωτικά πόστερ που διακοσμούν το κτήριο του Facebook με εκφράσεις όπως «Done is Better than Perfect», «Move Fast and Break Things» και «Fortune Favors the Bold» δίνουν ένα ακόμη κίνητρο στους εργαζόμενους.

Το δικό της αγαπημένο πόστερ είναι το «Ruthless Prioritization» («Ανελέητη Ιεράρχηση »), το οποίο είναι μια ένδειξη για το πώς προγραμματίζει την ημέρα της και για το πώς η εταιρεία προσεγγίζει τις συναντήσεις.

Δείτε ακόμα: Πώς να μην χάνετε την ώρα σας στα μήτινγκ