Με τον «αέρα» του Enterprise Greece πάνω από 200 ελληνικές επιχειρήσεις στο Παρίσι

Με τον «αέρα» του Enterprise Greece πάνω από 200 ελληνικές επιχειρήσεις στο Παρίσι

Πολύ σημαντική η ελληνική συμμετοχή στη μεγαλύτερη διεθνή έκθεση τροφίμων και ποτών.

Περισσότερες από 200 ελληνικές επιχειρήσεις περιλαμβάνονται στην αποστολή της Enterprise Greece (Ελληνική Εταιρεία Επενδύσεων και Εξωτερικού Εμπορίου ΑΕ) και συμμετέχουν στη μεγαλύτερη διεθνή έκθεση τροφίμων και ποτών, SIAL PARIS 2016, η οποία πραγματοποιείται από τις 16 έως τις 20 Οκτωβρίου στο Παρίσι.

Στο εθνικό περίπτερο φιλοξενείται η πλειονότητα των ελληνικών επιχειρήσεων, καθώς και οι Περιφέρειες Αττικής, Στερεάς Ελλάδας και Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης. Οι Έλληνες εκθέτες επιδιώκουν τη σύναψη επιχειρηματικών συνεργασιών και την επέκταση της εξαγωγικής δραστηριότητάς τους, αξιοποιώντας το κορυφαίο γεγονός του κλάδου τους. Παράλληλα, σκοπός της ελληνικής αποστολής της Enterprise Greece είναι η προσέλκυση επενδύσεων στη χώρα μας, μέσω σειράς προκαθορισμένων συναντήσεων, και η ανάδειξη ευκαιριών στον αγροτοδιατροφικό τομέα.

Ο πρόεδρος της Enterprise Greece, Χρήστος Στάικος, ανέφερε: «Η Enterprise Greece συμβάλλει στην εθνική στρατηγική για την ανάδειξη του αγροτοδιατροφικού τομέα, ο οποίος  προσδίδει υψηλή προστιθέμενη αξία στην ελληνική οικονομία και αποτελεί έναν από τους βασικούς πυλώνες ανάπτυξης της χώρας μας. Στην κατεύθυνση αυτή, ο Οργανισμός μας συμβάλλει στην ενίσχυση της εξωστρέφειας των ελληνικών προϊόντων, καθώς και στη διαμόρφωση ενός εθνικού brand για αυτόν τον δυναμικά εξελισσόμενο τομέα. Στο πλαίσιο αυτό, συμμετέχουμε στη μεγαλύτερη διεθνή έκθεση τροφίμων και ποτών για το 2016, SIAL PARIS 2016 με το μήνυμα “Invest in Taste”, τονίζοντας με αυτόν τον τρόπο το γεγονός ότι όποιος επιλέγει τα ελληνικά προϊόντα, στην ουσία κάνει μία επένδυση στη γεύση, στην ποιότητα και ουσιαστικά στην ίδια τη ζωή, και απευθύνοντας, παράλληλα, ένα ξεκάθαρο κάλεσμα για συνεργασία σε επενδυτές και εμπόρους του κλάδου των τροφίμων και ποτών».

Την εθνική συμμετοχή τίμησαν με την παρουσία τους η Ελληνίδα πρέσβης στο Παρίσι, Μαρία Θεοφίλη και η σύμβουλος ΟΕΥ Α’, Ευφροσύνη Μήτα.