Μέχρι και το 2021 θα μπορούν να δουλεύουν από το σπίτι οι εργαζόμενοι του Spotify

Μέχρι και το 2021 θα μπορούν να δουλεύουν από το σπίτι οι εργαζόμενοι του Spotify
epa06560992 Spotify logo is presented on a smart phone screen in Berlin, Germany, 24 February 2018. According to the media, Spotify co-founder Daniel Ek does not want to lose control of the upcoming IPO of the world's largest music subscription service. Investors who want to invest in the upcoming IPO of Spotify, apparently only get shares that give them less influence than Ek. EPA/HAYOUNG JEON Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Σε μία παρόμοια λογική, ανάλογες πρωτοβουλίες ανακοινώθηκαν από το Facebook, τη Google, το Twitter και άλλους, πιστοποιώντας αυτό που πρεσβεύουν αρκετοί ειδικοί επί των εργασιακών θεμάτων, ότι η κατάσταση στην εργασία αλλάζει για τα καλά.

Ακολουθώντας τις τάσεις και τη νέα πραγματικότητα, το Spotify καλεί όσους υπαλλήλους του το επιθυμούν να εργαστούν από το σπίτι μέχρι και το τέλος τους έτους 2021.

Δεν είναι το Spotify η μόνη εταιρεία τεχνολογίας που ακολουθεί αυτή την πρακτική, αλλά είναι ένας από τους πρώτους διαδικτυακούς εργοδότες που επιλέγει να δώσει τη δυνατότητα αυτή στους υπαλλήλους του μέχρι και το τέλος του 2021, δείχνοντας με αυτό τον τρόπο την τροπή που αναμένεται να πάρει η εργασιακή πραγματικότητα στο άμεσο μέλλον. Σε μία παρόμοια λογική, ανάλογες πρωτοβουλίες ανακοινώθηκαν από το Facebook, τη Google, το Twitter και άλλους, πιστοποιώντας αυτό που πρεσβεύουν αρκετοί ειδικοί επί των εργασιακών θεμάτων, ότι η κατάσταση στην εργασία αλλάζει για τα καλά.

H ανακοίνωση του Spotify στους εργαζόμενους στην πλατφόρμα μουσικού streaming θεωρείται ως μία από τις πιο τολμηρές αποφάσεις για το εργατικό δυναμικό, ενώ αφορά στους υπαλλήλους της εταιρείας σε όλη την υφήλιο και όχι μόνο σε περιοχές που έχουν πληγεί από την πανδημία. To Twitter έχει κάνει ένα βήμα παραπέρα, επιτρέποντας σε όσους εργαζόμενους του το επιθυμούν να εργάζονται από το σπίτι τους μέχρι και το τέλος του εργασιακού τους βίου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι -σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιεύει το Variety- το Spotify απασχολούσε μέχρι και το 2019, 4405 άτομα παγκοσμίως με σύμβαση πλήρους απασχόλησης, με δραστηριότητα σε 79 χώρες του πλανήτη. Οι 2121 υπάλληλοι του Spotify εργάζονται στις ΗΠΑ και άλλοι 1437 στη Σουηδία. Σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε το Spotify, το πρώτο του μέλημα παραμένει η ασφάλεια και η διατήρηση της καλής υγείας των εργαζομένων του.

Η πανδημία του κορωνοϊού έχει αλλάξει ριζικά το τοπίο στην εργασία, με την εξ’ αποστάσεως απασχόληση να γίνεται η νέα νόρμα στην εργασιακή πραγματικότητα, καθώς σταδιακά την υιοθετούν ολοένα και περισσότερες μεγάλες εταιρείες.