MED FRIGO: Από την Πάτρα σε 13 χώρες του εξωτερικού

MED FRIGO: Από την Πάτρα σε 13 χώρες του εξωτερικού

Επέκταση σε νέες αγορές προβλέπει το business plan του 2015.

Με νέες αγορές «φλερτάρει» η MED FRIGO, η ελληνική εταιρεία από την Πάτρα που δραστηριοποιείται από το 1991 στον κλάδο των logistics και τη διεθνή μεταφορά τροφίμων από και προς την Ευρώπη. Η διοίκηση της εταιρείας ανακοίνωσε το business plan για την τρέχουσα χρονιά, το οποίο επικεντρώνεται στην περαιτέρω ενίσχυση της παρουσίας της στις υπάρχουσες αγορές του εξωτερικού, καθώς και στην είσοδό της σε νέες.

Η υψηλή εξειδίκευση στην αποθήκευση-διανομή και μεταφορά εμπορευμάτων ελεγχόμενης θερμοκρασίας αποτελεί το κλειδί για την εξωστρέφεια, με την Med Frigo να διανέμει σήμερα σε περισσότερα από 400 σημεία την εβδομάδα, σε 13 κράτη της Ευρώπης, μεταξύ των οποίων Ιταλία, Γαλλία, Γερμανία, Ολλανδία, Αγγλία, Ισπανία, Πορτογαλία, Δανία, Αυστρία, Ελβετία, Σλοβενία, Τσεχία και Βέλγιο.

Επιπρόσθετα, στα άμεσα σχέδια της εταιρείας είναι και η αναβάθμιση των υπηρεσιών της μέσω αύξησης των σημείων συγκέντρωσης /παραλαβής από την Ισπανία, την Πορτογαλία, την Ν. Γαλλία και την Ιταλία, για τους συνεργάτες που «εισάγουν» τα προϊόντα τους από την Ευρώπη προς την Ελλάδα, ενώ ειδικό βάρος δίνεται και στην groupage μεταφορά προϊόντων.

Στην «οικογένεια» της MED FRIGO, που ουσιαστικά αποτελεί και τον πυρήνα των δραστηριοτήτων, ανήκουν η CARGO MED, που εξειδικεύεται στη συλλογή και τη διεθνή μεταφορά φορτίων από την Ευρώπη προς την Ελλάδα με έμφαση στην groupage μεταφορά προϊόντων, και η MED WIN, η οποία συλλέγει, διαχειρίζεται και διανέμει σε καθημερινή βάση προϊόντα στη Νοτιοδυτική Ελλάδα. Όσο για την τελευταία αποτελεί τη νέα δραστηριότητα της Med Frigo, η οποία έρχεται να καλύψει τις ανάγκες των παραγωγών κάθε είδους για την αποθήκευση, διανομή και μεταφορά των προϊόντων τους καθημερινά στην Πελοπόννησο και την Αιτωλοακαρνανία.

Σημειώνεται ότι το 2014 η Med Frigo απέσπασε το βραβείο «Άριστης Επίδοσης» για την ολοκληρωμένη παροχή Υπηρεσιών Logistics & Μεταφορών, καθώς και το βραβείο «Υψηλής Επίδοσης» για τη σημαντική επενδυτική δραστηριότητά της, από τα “Transport & Logistics Awards”. Η πατρινή επιχείρηση διαθέτει, ιδιόκτητες εγκαταστάσεις 33.500m² και εταιρικό στόλο 40 φορτηγών-ψυγείων, ενώ διακινεί περισσότερα από 6.500 φορτηγά ψυγεία το χρόνο.