Μεγάλη αλυσίδα fast food δέχεται πληρωμές μέσω Android Pay!

Μεγάλη αλυσίδα fast food δέχεται πληρωμές μέσω Android Pay!

Ποια καταστήματα θα υποδεχθούν το νέο τρόπο πληρωμών.

Η δημοφιλής αλυσίδα fast food Pret A Manger υποδέχεται το Android Pay, σύμφωνα με αποδείξεις πληρωμών σε ένα από τα καταστήματα του Λονδίνου, γεγονός που υποδηλώνει μια επικείμενη έναρξη λειτουργίας της υπηρεσίας πληρωμών μέσω κινητού στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Το σύστημα Android Pay είναι η δεύτερη απόπειρα της Google να ενθαρρύνει τους χρήστες ως προς τη χρήση των smartphones για τις πληρωμές τους και εισήχθη στη Βρετανία τον περασμένο Σεπτέμβριο.

Μάλιστα, η Google ανακοίνωσε το Μάρτιο ότι θα εισάγει το Android Pay στο Ηνωμένο Βασίλειο τους επόμενους μήνες, ωστόσο δεν έδωσε συγκεκριμένη ημερομηνία κυκλοφορίας.

To Android Pay σηματοδοτεί μια σημαντική ώθηση στον κλάδο πληρωμών μέσω κινητού τηλεφώνου, καθώς τα smartphones με Android λογισμικό αντιπροσωπεύουν περισσότερο από το ήμισυ των κινητών τηλεφώνων που πωλούνται στο Ηνωμένο Βασίλειο.

H τεχνολογία αυτή λειτουργεί παρόμοια με την Apple Pay, επιτρέποντας στους χρήτες να φορτώσουν στη Visa ή τη MasterCard τα στοιχεία της χρεωστικής ή πιστωτικής τους κάρτας με το Near-Field Communication (NFC) μικροτσίπ.

Οι χρήστες θα είναι σε θέση να πληρώνουν μέσω των δακτυλικών αποτυπωμάτων των smartphone τους, ενώ τα καταστήματα που θα δέχονται τις εν λόγω συναλλαγές θα είναι τα Pret, Boots, Starbucks, Costa Coffee και τα Waitrose, καθώς και στα μέσα μεταφοράς του Λονδίνου.

Σύμφωνα με τη Google, το Pay Android θα υποστηρίζει τις χρεωστικές και πιστωτικές κάρτες MasterCard και Visa από μεγάλα πιστωτικά ιδρύματα του Ηνωμένου Βασιλείου, όπως οι Bank of Scotland, First Direct, Halifax, HSBC, Lloyds Bank, M&S Bank, MBNA και Nationwide Building Society, ενώ νέες τράπεζες θα μπορούν εξίσου να συμμετέχουν στο νέο τρόπο συναλλαγών.

Εκτός από το Apple Pay, το Android Pay έχει να ανταγωνιστεί και τη Samsung, το μεγαλύτερο κατασκευαστή Android συσκευών. To Samsung Pay αναμένεται να λειτουργήσει στη Βρετανία μέσα στο τρέχον έτος.