Μεγάλη πυρκαγιά σε δύσβατη περιοχή στη Ζάκυνθο

Μεγάλη πυρκαγιά σε δύσβατη περιοχή στη Ζάκυνθο
Πυροσβεστικό όχημα επιχειρεί για την κατάσβεση της πυρκαγιάς που ξέσπασε στην θέση Γαβαλάς , του δήμου Κύμης, Παρασκευή 5 Ιουλίου 2019. Στο σημείο επιχειρούν 70 πυροσβέστες με 31 οχήματα και δύο ομάδες πεζοπόρου τμήματος με 12 πυροσβέστες ενώ από αέρος επιχειρούν 5 αεροσκάφη και 4 ελικόπτερα.Σε μία σύλληψη προχώρησε η Πυροσβεστική για την πυρκαγιά στα Μανίκια της Εύβοιας, ενώ νέα μέτωπα πυρκαγιάς εκδηλώθηκαν τη νύχτα στην ίδια περιοχή του Δήμου Κύμης-Αλιβερίου. Εκκενώθηκαν συνολικά 4 χωριά και χρειάστηκε η μεταφορά ενισχύσεων από άλλες περιφέρειες της χώρας για να αντιμετωπιστούν οι πυρκαγιές που βρίσκονται σε εξέλιξη. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΒΑΣΙΛΗΣ ΑΣΒΕΣΤΟΠΟΥΛΟΣ Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τα μέτωπα της αρχικής πυρκαγιάς στον Αγαλά Ζακύνθου διασπάστηκαν και αυτή τη στιγμή ένα πύρινο μέτωπο κατευθύνεται προς το χωριό Κερί.

Όλες οι επίγειες πυροσβεστικές δυνάμεις το νησιού βρίσκονται στο σημείο δημιουργώντας μια αντιπυρική ζώνη ενώ οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν (5-6 μποφόρ) δυσχεραίνουν το έργο των πυροσβεστών. Αυτή τη στιγμή δεν κινδυνεύον κατοικίες του χωριού ή τουριστικά καταλύματα.

 

 

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ