Μεγάλου: Το 2020 να πλησιάσουμε νέες χρηματοδοτήσεις 5 δισ. το χρόνο

Μεγάλου: Το 2020 να πλησιάσουμε νέες χρηματοδοτήσεις 5 δισ. το χρόνο

Η Τράπεζα Πειραιώς ισχυροποιείται και προχωρά μπροστά με βάση το στρατηγικό σχέδιο «Αgenda 2020».

«Ο στόχος μας είναι το 2020 να πλησιάσουμε νέες χρηματοδοτήσεις 5 δισ. το χρόνο, να χρηματοδοτήσουμε τις επιχειρήσεις οι οποίες είναι η ραχοκοκαλιά της ελληνικής οικονομίας και οι οποίες θα ωφεληθούν από την ανάπτυξη η οποία έρχεται», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Τράπεζας Πειραιώς, Χρήστος Μεγάλου στο περιθώριο των συναντήσεων που έχουν στελέχη της τράπεζας με πελάτες και με το κοινό της Βόρειας Ελλάδας.

Ως προς την πορεία της ελληνικής οικονομίας, ο κ. Μεγάλου επανέλαβε την εκτίμηση της Τράπεζας Πειραιώς ότι το 2017 θα κλείσει με ρυθμό ανάπτυξης της τάξης του 1%, και «μέχρι το 2020 η ελληνική οικονομία θα πάει μπροστά».

Όσον αφορά τα κόκκινα δάνεια, υπογράμμισε ότι το θεσμικό πλαίσιο είναι τέτοιο που επιτρέπει να αντιμετωπιστεί η κατάσταση με έναν πιο αποτελεσματικό τρόπο. «Αισιοδοξούμε ότι τα επόμενα χρόνια θα υπάρχει μια σημαντική μείωση η οποία θα επιτρέψει σε όλο το τραπεζικό σύστημα να επανέλθει στην κανονικότητα», είπε χαρακτηριστικά ο διευθύνων σύμβουλος της Τράπεζας Πειραιώς.

Ανέφερε, ακόμα, ότι η Τράπεζα Πειραιώς, η μεγαλύτερη τράπεζα στην Ελλάδα, ισχυροποιείται και προχωρά μπροστά με βάση το στρατηγικό σχέδιο «Αgenda 2020» το οποίο -όπως επισήμανε ο κ. Μεγάλου- βασικό σκοπό έχει τη χρηματοδότηση της ελληνικής οικονομίας.

«Είμαστε η μεγαλύτερη τράπεζα στην Ελλάδα, χρηματοδοτούμε τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη, πάνω από 20 δισ. συνολικές χρηματοδοτήσεις αφιερώνονται στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και θα συνεχίσουμε τα επόμενα χρόνια να χρηματοδοτούμε την οικονομία με ακόμα ισχυρότερους ρυθμούς», δήλωσε.