Μεϊμαράκης: Ποιον θα στηρίξει αν δεν βγει πρώτος στις εκλογές της Κυριακής

Μεϊμαράκης: Ποιον θα στηρίξει αν δεν βγει πρώτος στις εκλογές της Κυριακής
ΣΥΓΚΛΗΣΗ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΑΡΧΗΓΩΝ ΜΕΪΜΑΡΑΚΗΣ Ε ΕΞΟΔΟΣ

«Ο Αλέξης Τσίπρας αν δεν μπορεί να κυβερνήσει να φύγει».

Σε περίπτωση που δεν εκλεγεί πρώτος στη «μάχη» της ερχόμενης Κυριακής, ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, δήλωσε πως θα ψηφίσει τον Κυριάκο Μητσοτάκη, σύμφωνα με νέες του δηλώσεις το βράδυ της Παρασκευής.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, ο κ. Μεϊμαράκης είπε πως αν βγει δεύτερος στις εκλογές τότε θα αποσυρθεί, υπογραμμίζοντας παράλληλα πως δεν υπάρχει καμία περίπτωση να αμφισβητήσει το αποτέλεσμα.

Την ίδια ώρα, ο κ. Μεϊμαράκης είπε ότι «εξεπλάγην που στις 22 Νοεμβρίου ένα τεχνικό ζήτημα το πολιτικοποίησαν τόσο έντονα», σημειώνοντας πως μία εξόχως πολιτική διαδικασία έχει αφεθεί στα χέρια μίας τεχνικής εταιρείας.

Για τον Αλέξη Τσίπρα είπε ότι «αν δεν μπορεί να κυβερνήσει, να φύγει». Ο κ. Μεϊμαράκης ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να συνεργαστεί με τον Αλέξη Τσίπρα και τόνισε ότι η Νέα Δημοκρατία δεν θα ψηφίσει το ασφαλιστικό ακόμη και αν πρόκειται να πέσει η κυβέρνηση.  «Θα πρέπει η κυβέρνηση να μας φέρει προτάσεις (για το ασφαλιστικό), αναλογιστικές μελέτες και να μας εξηγήσει γιατί υπάρχει το πρόβλημα. Και δεύτερον, θα πρέπει να θέλει και να το συζητήσει. Αυτή τη στιγμή έχει νωπή εντολή. Έχει δύο μήνες κυβέρνηση, είναι λίγες βδομάδες κυβέρνηση. Να πάει να κυβερνήσει. Αν δεν μπορεί να φύγει» ανέφερε χαρακτηριστικά ο υποψήφιος πρόεδρος της ΝΔ.

Εγγυήθηκε επίσης, ότι σε ένα μήνα μετά την εκλογή του στη θέση του Προέδρου, η Νέα Δημοκρατία θα είναι πρώτη πολιτική δύναμη. Είπε ο κ. Μεϊμαράκης: «Εγώ θέλω να εγγυηθώ το εξής, ότι μόλις εκλεγώ, σε ένα μήνα τουλάχιστον, δημοσκοπικά η Νέα Δημοκρατία θα είναι πρώτη και με διαφορά. Και θα το δείτε».

Διατύπωσε εκ νέου τη θέση, που έχει εκφράσει από το 2009, ότι ο Πρόεδρος του Κόμματος πρέπει να είναι Κοινοβουλευτικός και να έχει τουλάχιστον πενταετή θητεία ως μέλος και βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας.