Μεϊμαράκης: Θα εξαντλήσω τα όρια της διερευνητικής εντολής – Ψευτράκος ο Τσίπρας

Μεϊμαράκης: Θα εξαντλήσω τα όρια της διερευνητικής εντολής – Ψευτράκος ο Τσίπρας
ΒΟΥΛΗ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΚΥΡΩΣΗ ΠΡΟΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΩΝ ΜΕΤΡΩΝ

Σφοδρή επίθεση εφ’ όλης της ύλης εξαπέλυσε ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης στον πρωθυπουργό,  ενώ έκανε λόγο για «πολιτική αλητεία».

Ο πρόεδρος της ΝΔ Βαγγέλης Μεϊμαράκης σε έκτακτη συνέντευξη τύπου ανέφερε πως το κόμμα του θα εξαντλήσει τη διαδικασία των διερευνητικών εντολών, ενώ υπογράμμισε ότι η ΝΔ απαιτεί να υπάρξει η συνταγματική διαδικασία γιατί υπάρχει και έλλειμμα δημοκρατίας τους τελευταίους μήνες.

«Θα λάβουμε την εντολή, θα τη χρησιμοποιήσουμε, θα την αξιοποιήσουμε. Οι εκλογές θα πρέπει να είναι η ύστατη λύση, είναι μια καταστροφική λύση που μπορεί να οδηγήσει σε νέο μνημόνιο, υπογράμμισε. Θεωρώ πολιτική υποχρέωση και ευθύνη να εξαντλήσω όλα τα όρια μήπως μπορέσουμε να συνεννοηθούμε σε αυτή τη βουλή. Θα συναντηθώ με τον κ. Θεοδωράκη και την Φώφη Γεννηματά. Θα φτιάξω κατάλογο συνάντησης με τους πολιτικούς αρχηγούς. Είναι πιθανό, αφού ο πρωθυπουργός αξιοποίησε στο παρελθόν τις ψήφους της Χρυσής Αυγής, να δω τον κ. Μιχαλολιάκο. Θα το συζητήσω στα όργανα. Θα δω τον κο Κουτσούμπα, τον Π. Λαφαζάνη, ίσως τον Π. Καμμένο» τόνισε, αν και εξέφρασε την άποψη ότι ο τελευταίος δεν θα είναι στη Βουλή.

Διαβεβαίωσε ότι η ΝΔ είναι πανέτοιμη εδώ και καιρό, καθώς «ουδέποτε είχε εμπιστοσύνη στα όσα έλεγε ο κ. Τσίπρας. Τα ψηφοδέλτιά μας είναι έτοιμα, είμαστε έτοιμοι για την εκλογική μάχη».

Υπογράμμισε ότι κανείς δεν μπορεί να καταλάβει γιατί παραιτήθηκε ο κ. Τσίπρας. «Καταλαβαίνουμε ότι παραιτήθηκε για έναν λόγο που θα μπορούσε να τον είχε λύσει στο συνέδριό του. Κοροϊδεύει και τους συντρόφους του, και το λαό και τους εταίρους. Δεν είναι στάση έντιμη και σοβαρή, να περιμένεις να ψηφίσουν τα ξένα κοινοβούλια και μετά να πηγαίνεις σε εκλογές. Είναι λίγο ψευτράκος, είναι πονηρούλης σε αυτά».

Τόνισε ότι ποτέ κανείς πρωθυπουργός δεν προκάλεσε μόνος του τρεις εκλογικές διαδικασίες. Παράλληλα, «μας φέσωσε πολλά δισ. και πέρασε πολλά επώδυνα μέτρα με αδιαφανείς διαδικασίες».

«Ο κ. Τσίπρας στην ουσία δραπετεύει, το φάντασμά του Λαφαζάνη πλανάται, τον καλώ να μας πει στην περίπτωση που είμαστε πρώτοι ο κ. Τσίπρας θα συμπορευτεί μαζί μας; Αν πει ναι γιατί δεν συζητάμε ένα νέο πρόγραμμα; Αν πει όχι προς τι οι εκλογές;» είπε χαρακτηριστικά.

Όπως φάνηκε, μάλιστα, ο κ. Μεϊμαράκης εμφανίζεται ιδιαίτερα αισιόδοξος για το εκλογικό αποτέλεσμα. «Ήδη ο κ. Τσίπρας ξεκινά ακρωτηριασμένος κατά πολύ.

Η Ν.Δ. ξεκινά με το ποσοστό που πήρε τον Γενάρη, αντιθέτως, πιστεύω ότι πάρα πολύ που ψήφισαν τον ΣΥΡΙΖΑ, τώρα θα γυρίσουν στη Ν.Δ. Όσοι ψήφισαν Καμμένο νομίζω, επίσης, θα φύγουν γιατί κατάλαβαν πως τους κορόιδευε» Σύμφωνα με τον κ. Μειμαράκη «το εικονικό πλαστό σκηνικό» που στήνεται από τον ΣΥΡΙΖΑ δεν ισχύει. «Δεν πιστεύω πως ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πρώτο κόμμα. Για αυτό και δραπετεύει» είπε, ενώ κάλεσε τον κ. Τσίπρα σε τηλεοπτική μονομαχία.

Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης επανέλαβε πως ο Αλέξης Τσίπρας βάζει τη χώρα σε κίνδυνο ρωτώντας τον πρωθυπουργό να απαντήσει πως διασφαλίζει την πορεία της χώρας. «Να σκεφτεί ότι όποιος και να είναι πρώτος, θα φέρει νέο μνημόνιο αυτή η κατάσταση» τόνισε.

H απάντηση κυβερνητικών κύκλων

Απαντώντας στον πρόεδρο της ΝΔ, κυβερνητικές πηγές ανέφεραν ότι «ο κος Μεϊμαράκης δεν μπορεί να κρύψει την αγωνία του μπροστά στην κάλπη» και προσθέτουν: «Καλοδεχούμενη η παράσταση που έδωσε. Την άποψη του ελληνικού λαού θα υποχρεωθούν, για άλλη μια φορά, να τη σεβαστούν και ο κος Μεϊμαράκης και το παλιό πολιτικό σύστημα».