Μειώνει τις τιμές η IKEA – Πόσο μεγάλη θα είναι η μείωση και σε ποια προϊόντα;

Μειώνει τις τιμές η IKEA – Πόσο μεγάλη θα είναι η μείωση και σε ποια προϊόντα;
epa10016231 An Ikea shop in Moscow, Russia, 16 June 2022. The Swedish furniture retailer Ikea started to scale down its operations in Russia by putting its factories up for sale, closing offices and reducing workforce. EPA/MAXIM SHIPENKOV Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Στόχος να επανέλθουν οι τιμές στα προ πανδημίας επίπεδα, «προσαρμοσμένα στον πληθωρισμό», μέχρι το τέλος του 2025.

Σε μειώσεις των τιμών στα προϊόντα της σε αρκετές χώρες θα προχωρήσει η IKEA, καθώς υποχωρούν οι πιέσεις στις πρώτες ύλες και με στόχο της εταιρείας να ενισχύσει τον όγκο των πωλήσεων.

«Κάθε χώρα κάθεται και εξετάζει πού είναι οι ευκαιρίες για εμάς, ώστε, μειώνοντας τις τιμές, να πουλήσουμε περισσότερα κομμάτια», δήλωσε ο Τόλγκα Ονκού, διευθυντής λιανικής πώλησης της Ingka Group, του μεγαλύτερου ιδιοκτήτη των ΙΚΕΑ. «Όταν μειώνεις την τιμή πρέπει να δεις και αύξηση του όγκου»

Η ΙΚΕΑ πωλεί ήδη περισσότερα από τα προϊόντα με μειωμένες τιμές, όπως οι κύβοι αποθήκευσης KALLAX, σε ορισμένες χώρες, δήλωσε ίδιος.

Στόχος είναι να επανέλθουν οι τιμές στα «προσαρμοσμένα στον πληθωρισμό» προ της πανδημίας επίπεδα μέχρι το τέλος του επόμενου έτους, σύμφωνα με την εταιρεία.

Ο όμιλος Ingka επενδύει 55 εκατομμύρια ευρώ για να μειώσει τις τιμές στον Καναδά σε περισσότερα από 1.500 προϊόντα, ενώ στο Βέλγιο μειώνει τις τιμές σε 2.600 προϊόντα από την 1η Φεβρουαρίου. Σχεδιάζει επίσης μειώσεις τιμών στην Ινδία σε εκατοντάδες προϊόντα.

Στις ΗΠΑ, για παράδειγμα, η βιβλιοθήκη BILLY της ΙΚΕΑ κόστιζε 69 δολάρια το 2016. Η τιμή έπεσε στα 59 δολάρια το 2019 και αυξήθηκε στα 89 δολάρια μέχρι το 2022, ενώ τώρα έχει επιστρέψει στα 69 δολάρια.

Η εταιρεία έχει ήδη ανακοινώσει μειώσεις τιμών στη Γερμανία -τη μεγαλύτερη αγορά του βάσει πωλήσεων- καθώς και στη Σουηδία και το Ηνωμένο Βασίλειο.

Ο όμιλος Ingka έχει επενδύσει περισσότερα από 1 δισεκατομμύριο ευρώ σε μειώσεις τιμών σε όλες τις αγορές του από τον Σεπτέμβριο έως τον Νοέμβριο.

Οι διαταραχές της Ερυθράς Θάλασσας στις παγκόσμιες εμπορευματικές μεταφορές, οι οποίες έχουν ανεβάσει τις τιμές μεταφοράς, είναι απίθανο να επηρεάσουν τα σχέδια της ΙΚΕΑ για μείωση των τιμών, εκτιμά ο όμιλος

«Μέχρι στιγμής, όσον αφορά τις διαταραχές στην Ερυθρά Θάλασσα, με τα δεδομένα που γνωρίζουμε σήμερα δεν επηρεάζει την κατεύθυνση τιμολόγησης που έχουμε στην ΙΚΕΑ» σημειώνεται σχετικά.

Ο όμιλος Ingka είναι ο κύριος παγκόσμιος δικαιοδόχος της ΙΚΕΑ. Το εμπορικό σήμα ανήκει σε ξεχωριστή εταιρεία, την Inter IKEA, η οποία κατασκευάζει όλα τα προϊόντα ΙΚΕΑ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ:

Πηγή: reuters.com