Το μέλλον των ελληνικών εξαγωγών στο «τραπέζι»

Το μέλλον των ελληνικών εξαγωγών στο «τραπέζι»

Σύσκεψη στο υπουργείο Εξωτερικών μετά την χθεσινή ανακοίνωση της Κομισιόν και τις εντεινόμενες προσπάθειες των παραγωγών για εξεύρεση νέων αγορών για τα ελληνικά προιόντα.

Οι ελληνικές εξαγωγές με προορισμό τη Ρωσική Ομοσπονδία, θα βρεθούν στο επίκεντρο σύσκεψης που θα πραγματοποιηθεί υπό τον υφυπουργό Εξωτερικών Δημήτρη Κούρκουλα, σήμερα στο υπουργείο Εξωτερικών.

Στη σύσκεψη, θα συζητηθούν οι τελευταίες εξελίξεις στις διμερείς εμπορικές μας σχέσεις με τη Ρωσία μετά το ρωσικό εμπάργκο, καθώς και οι δυνατότητες εξεύρεσης νέων αγορών και θα συμμετέχουν αρμόδιοι υπερεσιακοί παράγοντες από τα Υπουργεία Οικονομικών, Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων, καθώς και εκπρόσωποι παραγωγικών και εξαγωγικών φορέων.

Χθες η Ευρ. Ένωση αποφάσισε την αποδέσμευση του ποσού των 125 εκατ. ευρώ για την αποζημίωση των παραγωγών, με στόχο τη σταθεροποίηση των τιμών των τροφίμων, ενώ, σύμφωνα με την ιστοσελίδα EUobserver, αναμένεται να διαθέσει μέχρι 30 εκατ. ευρώ για τα ροδάκινα και τα νεκταρίνια.

Διαβάστε ακόμη:

Μέχρι 30 εκατ. ευρώ θα διαθέσει η ΕΕ για ροδάκινα και νεκταρίνια

Ευρωπαϊκή ενίσχυση για τα οπωροκηπευτικά

Σε άλλες αγορές στρέφουν τις προσπάθειές τους οι αγρότες

Επιστρέφουν φορτηγά γεμάτα με ροδάκινα από τη Ρωσία