Μένει στην Ελλάδα για να στηρίξει τις επενδύσεις ως το 2025 η EBRD

Μένει στην Ελλάδα για να στηρίξει τις επενδύσεις ως το 2025 η EBRD

Τη δέσμευσή της για την περαιτέρω ενίσχυση της ελληνικής οικονομίας εξέφρασε η διοίκηση της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης.

Tην παράταση του χρονικού ορίζοντα των επενδύσεων στην Ελλάδα ως το 2025 ενέκριναν οι μέτοχοι της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (EBRD).

Η απόφαση αυτή θα επιτρέψει στο θεσμό να συνεχίσει να στηρίζει τον ιδιωτικό τομέα στη χώρα, βελτιώνοντας την ανταγωνιστικότητα και στηρίζοντας την ενοποίηση της οικονομίας, αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Ο πρόεδρος της EBRD Suma Chakrabarti δήλωσε: «Με τις επενδύσεις και τη μέχρι στιγμής στήριξη στην Ελλάδα, η EBRD επέδειξε την ικανότητά της να αντιδρά άμεσα στις οικονομικές απαιτήσεις μιας χώρας. Η παράταση του mandate υποδηλώνει τη συνεχή μας δέσμευση. Είμαστε έτοιμοι να κάνουμε περισσότερα για να στηρίξουμε την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας».

Μέχρι σήμερα, η EBRD έχει επενδύσει στην Ελλάδα 2 δισ. ευρώ σε 42 project ενώ σε διαδικασία αξιολόγησης βρίσκονται 30 projects συνολικού ύψους 1,4 δισ. ευρώ. Οι επενδύσεις της Τράπεζας αφορούν συνεργασίες με τις ελληνικές τράπεζες, χρηματοδοτήσεις και εταιρικά ομόλογα για επιχειρήσεις, επενδύσεις στον κλάδο της ενέργειας και προγράμματα ενίσχυσης του εξαγωγικού προσανατολισμού και της εισαγωγής εναλλακτικών διαδικασιών άντλησης κεφαλαίων για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις που συγχρηματοδοτούνται από το Υπουργείο Ανάπτυξης.