«Η Μέρκελ προειδοποίησε τον Τσίπρα για το ΟΧΙ του Σόιμπλε»

«Η Μέρκελ προειδοποίησε τον Τσίπρα για το ΟΧΙ του Σόιμπλε»

Τι αναφέρει η Bild σε δημοσίευμα της για την συνομιλία των δύο ηγετών.

Στο «όχι» του Γερμανού υπουργού Οικονομικών Β. Σόιμπλε αναφέρεται η γερμανική εφημερίδα Bild σε δημοσίευμα της με τίτλο: «Η Γερμανία σας λέει ευχαριστώ κ. Σόιμπλε».

To δημοσίευμα μεταφέρει πληροφορίες για την χθεσινή τηλεφωνική συνομιλία μεταξύ του Αλέξη Τσίπρα και της Άνγκελα Μέρκελ. Σύμφωνα με την Bild, η κ. Μέρκελ εξήγησε στον Έλληνα πρωθυπουργό την αρνητική στάση του κ. Σόιμπλε και επισήμανε ότι ο Γερμανός υπουργός θα πει πάλι σήμερα στον κ. Βαρουφάκη ότι στις 28 Φεβρουαρίου στις 12 τη νύχτα «τελείωσαν όλα».

Σε διαφορετικό μήκος κύματος κινείται το περιοδικό Spiegel, το οποίο αναφέρει ότι παρά τα μεγάλα λάθη που έχει κάνει η Ελλάδα πρέπει να της δοθεί μια ακόμη ευκαιρία, διαφορετικά θα έχουμε σε λίγο στην Ευρώπη μια μικρή Αργεντινή με έναν λαό που έχει πειστεί ότι για όλα φταίνε οι Γερμανοί, όπως σημειώνει.

Το κανάλι ARD, τέλος, μετέδωσε από τις Βρυξέλλες ότι η Κομισιόν δεν έχει αρμοδιότητα να εμπλέκεται στην υπόθεση αυτή και πως το Eurogroup έχει στην πραγματικότητα την τελευταία λέξη.