Μετά την FTX, νέο «χτύπημα» στα cryptos από την Genesis – Χαμηλό διετίας για το Bitcoin

Μετά την FTX, νέο «χτύπημα» στα cryptos από την Genesis – Χαμηλό διετίας για το Bitcoin
pexels
Tο Bitcoin παραμένει στα χαμηλότερα επίπεδα από τον Νοέμβριο του 2020, όντας στο -70% από τα ιστορικά υψηλά του

Κόκκινο συναγερμό σήμανε ο broker Genesis, που φαίνεται πως οδεύει ολοταχώς για πτώχευση, λόγω του domino effect που προκάλεσε η χρεοκοπία της FTX του άλλοτε wunderkind του οικοσυστήματος Σαμ Μπάνκμαν Φριντ.

Η πτώχευση των επιχειρήσεων του Bankman-Fried, συμπεριλαμβανομένης της Alameda Research, προκάλεσε μείωση της ρευστότητας στις αγορές κρυπτογράφησης.

Μοιραία, η ανησυχία για το Genesis και άλλες προβληματικές εταιρείες κρυπτογράφησης, όπως η BlockFi Inc., ενοχλούν τους επενδυτές, που σπεύδουν να ρευστοποιήσουν. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Και ενώ οι πωλήσεις Bitcoin σταμάτησαν την Τρίτη, το token παραμένει στα χαμηλότερα επίπεδα από τον Νοέμβριο του 2020, όντας στο -70% από τα ιστορικά υψηλά του, κινούμενο κάτω από τις 16.000 δολ.

Στο μεταξύ, η Wall Street Journal, επικαλούμενη πηγές, ανέφερε ότι η Genesis ζήτησε χρηματοδότηση από την Binance και την Apollo Global Management και ότι η Binance αρνήθηκε να επενδύσει, επικαλούμενη conflict of interest.

Τα νέα έστειλαν το bitcoin (BTC) στις 15.480 δολ. αλλά κατόπιν ανέκαμψε στο σημείο που ήταν πριν από την εμφάνιση της ιστορίας του Bloomberg, περίπου στις 15.913 δολ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Δεν σχεδιάζουμε να καταθέσουμε αίτημα πτώχευση», δήλωσε στο Bloomberg εκπρόσωπος της Genesis. «Στόχος μας είναι να επιλύσουμε την τρέχουσα κατάσταση συναινετικά, χωρίς την ανάγκη οποιασδήποτε αίτησης πτώχευσης. Η Genesis συνεχίζει να έχει εποικοδομητικές συνομιλίες με τους πιστωτές».

Η Genesis έχει ως μητρική εταιρεία τον κολοσσό Digital Currency Group, μια εταιρεία επιχειρηματικών κεφαλαίων που εστιάζει στην αγορά ψηφιακών νομισμάτων. Βρίσκεται στο Στάμφορντ του Κονέκτικατ. Η εταιρεία έχει πέντε θυγατρικές που είναι οι CoinDesk, Foundry, Genesis, Grayscale Investments και Luno.