Μεταφορικό Ισοδύναμο: Ανοίγει σήμερα η ηλεκτρονική πλατφόρμα για τις νησιωτικές επιχειρήσεις

Μεταφορικό Ισοδύναμο: Ανοίγει σήμερα η ηλεκτρονική πλατφόρμα για τις νησιωτικές επιχειρήσεις
Άποψη της Σαντορίνης, την Τρίτη 13 Αυγούστου 2013. Εκτιμήσεις για πολύ καλή τουριστική χρονιά φέτος για τη Σαντορίνη, διατυπώνονται από τουριστικούς φορείς, που υπολογίζουν ότι οι αφίξεις θα ξεπεράσουν τα 1,7 εκατομμύρια του 2012 και ενδέχεται να ξεπεράσουν και τον αριθμό των 1,9 εκατομμυρίων που αφίχθησαν το 2011. Στόχος είναι η περαιτέρω ενίσχυση θεματικών μορφών τουρισμού, που θα έχουν ως αποτέλεσμα την προσέλκυση ποιοτικού τουρισμού καθώς και την περαιτέρω χρονική επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου. Στο πλαίσιο αυτό, ο δήμος ανακήρυξε τη φετινή χρονιά ως «Έτος Γαστρονομίας», ώστε το νησί, μέσω μιας σειράς δράσεων που πραγματοποιούνται, να εδραιωθεί ανάμεσα στους κορυφαίους γαστρονομικούς προορισμούς . ΑΠΕ- ΜΠΕ/ ΑΠΕ-ΜΠΕ/STR Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Η πλατφόρμα για την υποβολή των αιτήσεων χρηματοδότησης των επιχειρήσεων, θα παραμείνει ανοιχτή μέχρι και τις 10/11/2018.

Ανοίγει σήμερα Πέμπτη 04/10/2018 η πλατφόρμα του Μεταφορικού Ισοδύναμου ΜΙ (www.metaforikoisodynamo.gr ) ώστε να υποδέχεται τα παραστατικά για τη χρηματοδότηση των νησιωτικών επιχειρήσεων που είναι δικαιούχοι του μέτρου.

Οι επιχειρήσεις των νησιών μπορούν να υποβάλλουν ηλεκτρονικά τα σχετικά παραστατικά (τιμολόγια, κ.ά.), που αποδεικνύουν τα έξοδά τους για τη μεταφορά από και προς το νησί, αγαθών και υλικών, για το διάστημα Ιούλιος 2018- Σεπτέμβρης 2018.

Η πλατφόρμα για την υποβολή των αιτήσεων χρηματοδότησης των επιχειρήσεων, θα παραμείνει ανοιχτή μέχρι και τις 10/11/2018, ενώ η καταβολή των χρημάτων θα γίνεται στους τραπεζικούς λογαριασμούς των επιχειρήσεων, μετά την οριστικοποίηση υποβολής από κάθε επιχείρηση, και τον τυπικό έλεγχο από τον Ενδιάμεσο Φορέα Επιχειρησιακών Ανταγωνιστικότητας και Επιχειρηματικότητας ΕΦΕΠΑΕ.

Σημειώνεται ότι το οικονομικό αντιστάθμισμα του μέτρου για τις νησιωτικές επιχειρήσεις, θα υπολογίζεται ξεχωριστά για κάθε παραστατικό πληρωμής μεταφοράς.