Μέχρι τις 30 Ιουνίου το «καλάθι του νοικοκυριού»

Μέχρι τις 30 Ιουνίου το «καλάθι του νοικοκυριού»
Ράφια με προϊόντα σε σούπερ μάρκετ, κατά την πρώτη μέρα εφαρμογής του μέτρου για το «καλάθι του νοικοκυριού», σε σούπερ μάρκετ της Θεσσαλονίκης, την Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2022. Από σήμερα Τετάρτη ξεκινά να εφαρμόζεται το «καλάθι του νοικοκυριού» σύμφωνα με την Υπουργική Απόφαση που υπέγραψε προχθές ο υπουργός Ανάπτυξης & Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης. Στόχος του μέτρου είναι η διασφάλιση χαμηλών τιμών για μια ομάδα προϊόντων ευρείας κατανάλωσης, που καθορίστηκαν από το υπουργείο ενώ κάθε επιχείρηση σούπερ μάρκετ θα επιλέγει αυτόνομα τους κωδικούς των προϊόντων που θα εντάσσονται στο καλάθι και τις τιμές τους. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΧΗΡΑΣ Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ημερομηνία λήξης για το "καλάθι του νοικοκυριού" έδωσε ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Μέχρι τις 30 Ιουνίου θα διαρκέσει το «καλάθι του νοικοκυριού», δήλωσε μιλώντας στον ρ/σ «ΣΚΑΪ 100,3» ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, σημειώνοντας ότι θα κατατεθεί σχετική διάταξη για την επέκταση του μέτρου. Ο κ. Γεωργιάδης τόνισε ότι, όπως έγινε τα Χριστούγεννα, θα υπάρξει και «πασχαλινό καλάθι» και «καλάθι του νονού».

Σχετικά με τις τιμές των σαρακοστιανών προϊόντων, εν όψει Καθαράς Δευτέρας, τόνισε ότι είναι χαμηλότερες σε σχέση με πέρυσι και αυτό φαίνεται από την κάρτα που έχει δημοσιεύσει το υπουργείο σε συνεργασία με το e-katanalotis.

Αναφερόμενος στο σαρακοστιανό καλάθι που ισχύει στη Βαρβάκειο, σημείωσε ότι είναι 20% φθηνότερο σε σχέση με πέρυσι. Ο υπουργός αναγνώρισε ότι δεν μπορούν να πάνε όλοι οι καταναλωτές στη Βαρβάκειο, ωστόσο είπε ότι οι τιμές εκεί επηρεάζουν πτωτικά τις τιμές στο σύνολο της αγοράς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Για τη λαγάνα, ανέφερε ότι σύμφωνα με τις εκτιμήσεις η κλασική θα κυμανθεί στα 3-3,50 ευρώ, αυξημένη μεσοσταθμικά κατά 10 λεπτά σε σχέση με πέρυσι. Εξήγησε ότι περίπου 4,5 ευρώ θα κοστίζει η λαγάνα «γκουρμέ».

Ο κ. Γεωργιάδης δήλωσε ότι προφανώς το «καλάθι του νοικοκυριού» δουλεύει και έχει πιέσει τις τιμές προς τα κάτω συνολικά. Τόνισε μάλιστα ότι τον Ιανουάριο ο πληθωρισμός των τροφίμων στην ευρωζώνη παρουσίασε αύξηση, ωστόσο στην Ελλάδα παρέμεινε σταθερός.

Απαντώντας σε ερώτηση για την ημερομηνία των εκλογών, τόνισε ότι όλοι δουλεύουν με το σενάριο ότι οι εκλογές πλησιάζουν, χωρίς πάντως να αναφερθεί σε συγκεκριμένη ημερομηνία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: