Mi Pad: o «κλώνος» του iPad mini από την Κίνα

Mi Pad: o «κλώνος» του iPad mini από την Κίνα

Έχει σχεδόν τα ίδια specs, τα ίδια χρώματα και τις ίδιες διαστάσεις, αλλά τρέχει Android και κοστίζει σημαντικά φθηνότερα (βίντεο).

Μπορεί η Apple να κατηγορεί τη Samsung για αντιγραφή, όμως η Xiaomi φαίνεται ότι είναι ο καλύτερος και πιο επιμελής μαθητής.

Η εταιρεία από την Κίνα κατασκεύασε και παρουσίασε ένα tablet που μοιάζει ανησυχητικά πολύ με το iPad mini. Έχει τις ίδιες διαστάσεις οθόνης (7,9 ίντσες, 2048Χ1536 ανάλυση), τα πλαστικά περιθώρια γύρω-γύρω από αυτή προσομοιάζουν επίσης, ενώ ακόμα και τα εικονίδια του Android έχουν διαμορφωθεί έτσι, ώστε να θυμίζουν iOS 7.

Τα πρώτα reviews ήδη αναφέρουν πως το Mi Pad είναι μια «διασταύρωση» του iPhone 5C και του iPad mini. Αν και δεν είναι τόσο λεπτό ούτε τόσο ελαφρύ όσο η ταμπλέτα της Apple (βλέπετε, δεν έχουν όλοι την ίδια τεχνογνωσία), ωστόσο έρχεται σε πολλά χρώματα, συμπτωματικά τα ίδια με τα οποία η Apple διαθέτει το 5C.

Ωστόσο, τα τεχνικά χαρακτηριστικά του Mi Pad είναι εντυπωσιακά. Εκτός από την οθόνη -που είναι ανάλυσης επιπέδου retina-, διαθέτει τετραπύρηνο επεξεργαστή 2,2 GHz, 2GB RAM, οπίσθια κάμερα 8 megapixel και εμπρόσθια 5, υποδοχή για κάρτα SD και μπαταρία 6.700 mAh. Η τιμή του είναι 240 δολάρια (το αντίστοιχο iPad mini κοστίζει $399).

Η Xiaomi ιδρύθηκε το 2010 και είναι ο τρίτος μεγαλύτερος κατασκευαστής mobile συσκευών στην Κίνα. Το 2013 προσέλαβε τον Hugo Barra -πρώην VP, Android Product Management στη Google- για να αναλάβει την παγκόσμια εξάπλωση των προϊόντων της.

Το Mi Pad κυκλοφορεί προς το παρόν στην Κίνα και η εταιρεία δεν έχει ανακοινώσει αν και πότε σχεδιάζει να το διαθέσει σε άλλες αγορές.

Δείτε το

Διαβάστε επίσης: 

Google και Apple «θάβουν» τις μηνύσεις και δίνουν τα χέρια

Ο CEO που δεν θέλει να τον συγκρίνουν με τον Στιβ Τζομπς