Μια «χρυσή» εφαρμογή τεχνητής νοημοσύνης αξίας 21 εκατ. δολαρίων

Μια «χρυσή» εφαρμογή τεχνητής νοημοσύνης αξίας 21 εκατ. δολαρίων

Η εφαρμογή ανθρώπινου δυναμικού έχει καταφέρει να σηκώσει συνολικά 50 εκατ. δολάρια.

Οι ανεπαίσθητες αλλαγές στον τρόπο με τον οποίο οι εργαζόμενοι σκέφτονται σχετικά με τις αποζημιώσεις ή με τις μεθόδους που ακολουθεί η εταιρεία ή ακόμα και το πως αισθάνονται για τους ανώτερους τους μπορεί συχνά να προβλέψει το πόσο παραγωγικοί ή αποδοτικοί θα είναι οι εργαζόμενοι στο μέλλον.

Αλλά οι ετήσιες έρευνες για τα συναισθήματα του εργατικού δυναμικού δεν μπορούν να χουν σίγουρα αποτελέσματα, καθώς αυτά μεταβάλλονται διαρκώς. Αυτό οδήγησε πολλές startups να στραφούν προς τα λογισμικά που ασχολούνται με τα «people analytics», συχνά με τη μορφή σύντομων ερευνών που τους δίνουν μια εικόνα για το τι σκέφτονται οι εργαζόμενοι.

Η εταιρεία Glint εξασφάλισε 27 εκατ. δολάρια σε τρίτο γύρο χρηματοδότησης του οποίου ηγήθηκε η Meritech Capital και η Bessemer Venture Partners, ανεβάζοντας έτσι την συνολική χρηματοδότηση της εταιρείας στα 50 εκατ. δολάρια.

Η startup στοχεύει σε εταιρείες με πάνω από 1.000 υπαλλήλους και έχει ήδη περίπου 100 εταιρείες στο πελατολόγιο της, συμπεριλαμβανομένων των United Airlines και FICO.

Η πλατφόρμα του Glint λειτουργεί παράλληλα με τα υπάρχοντα συστήματα διαχείρισης ανθρώπινου δυναμικού της εκάστοτε εταιρείας και μπορεί να στέλνει ερωτηματολόγια στα οποία οι εργαζόμενοι καλούνται να σχολιάσουν διάφορα περιστατικά όπως κάποια αλλαγή στη διαχείριση της ομάδας, την ολοκλήρωση ενός μεγάλου έργου ή την κυκλοφορία ενός προϊόντος και πάει λέγοντας.

Η ομάδα του Glint θα αξιοποιήσει τα χρήματα για την ανάπτυξη της ομάδας καθώς και για την προσθήκη νέων χαρακτηριστικών τεχνητής νοημοσύνης στο λογισμικό που θα βασίζονται στις αρχές της οργανωσιακής συμπεριφοράς, χωρίς όμως να χει προβεί σε δηλώσεις.