«Μια μέρα θα γίνουμε όλοι κατοικίδια των ρομπότ»

«Μια μέρα θα γίνουμε όλοι κατοικίδια των ρομπότ»
Apple co-founder Steve Wozniak, left, smiles as he answers a question from moderator Mike McGuire during the keynote luncheon of the 9th annual Southeast Venture Conference and Digital Summit Charlotte at the Le Meridien Charlotte on Wednesday, April 1, 2015, in Charlotte, N.C. (David T. Foster, III/Charlotte Observer/TNS via Getty Images)

Ο συνιδρυτής της Apple, Steve Wozniak, προέβη σε αυτή τη δήλωση και ο Elon Musk της Tesla συμφώνησε.

Μιλώντας σε πρόσφατο συνέδριο τεχνολογίας, o Steve Wozniak δήλωσε πως αρχικά η σκέψη τεχνητά νοημόνων όντων που θα έπαιρναν τα ηνία του πλανήτη τον τρόμαζε, αλλά πλέον αυτή η σκέψη τον παρηγορεί.

Εκατοντάδες χρόνια αργότερα, τα ρομπότ θα έχουν τον πρώτο λόγο. «Εκείνη την εποχή, οι άνθρωποι μάλλον θα αντιμετωπίζονται, όπως αντιμετωπίζουμε εμείς σήμερα τα σκυλιά», δήλωσε ο Wozniak κατά τη διάρκεια εκδήλωσης του Τεχνολογικού Φόρουμ Freescale 2015 στο Τέξας.

«Αυτό πρόκειται πραγματικά να αποδειχθεί καλό για τους ανθρώπους (…) Τα όντα τεχνητής νοημοσύνης θα είναι τόσο έξυπνα που θα ξέρουν ότι πρέπει να προστατεύσουν τη φύση και οι άνθρωποι είναι μέρος της φύσης. Έτσι, μου έφυγε ο φόβος ότι θα αντικατασταθούμε από υπολογιστές».

Ο Wozniak δεν είναι ο μόνος άνθρωπος από το χώρο της τεχνολογίας που κάνει λόγο για αλματώδη ανάπτυξη της τεχνητής νοημοσύνης και της ρομποτικής τα αμέσως απόμενα χρόνια. Ο διευθύνων σύμβουλος της Tesla, Elon Musk, δήλωσε πριν λίγο καιρό πως στο μέλλον οι άνθρωποι θα αντιμετωπίζονται ως «κατοικίδια λαμπραντόρ».