Μια ωραία ατμόσφαιρα στη ΝΔ – Χαρακτηρισμοί, κατηγορίες και σενάρια διάσπασης

Μια ωραία ατμόσφαιρα στη ΝΔ – Χαρακτηρισμοί, κατηγορίες και σενάρια διάσπασης

Εκλογές το αργότερο σε τρεις εβδομάδες θέλει η πλευρά Μεϊμαράκη - Στην κόψη του ξυραφιού η ενότητα της ΝΔ.

«Εκλογές το αργότερο σε τρεις εβδομάδες και με άλλη εταιρεία» ζητούν συνεργάτες του Βαγγέλη Μεϊμαράκη, μετά την αναβολή της σημερινής εκλογικής διαδικασίας λόγω τεχνικών προβλημάτων.

Η κατάσταση στη ΝΔ δεν είναι καθόλου καλή και η κόντρα ανάμεσα σε Μεϊμαράκη – Τζιτζικώστα «φουντώνει», με τα σενάρια να κάνουν λόγο ακόμα και για νέο κόμμα στο χώρο της κεντροδεξιάς.

Από τη μια πλευρά Τζιτζικώστας, Μητσοτάκης, Γεωργιάδης δείχνουν το Βαγγέλη Μεϊμαράκη και εκείνος με τη σειρά του αφήνει να εννοηθεί ότι ο πρώτος δυναμίτισε τη διαδικασία. Ταυτόχρονα βουλευτές κυρίως του κλίματος Μεϊμαράκη ζητούν συνέδριο, με σκοπό την αλλαγή διαδικασίας κάτι που δε δέχονται όμως οι υπόλοιποι υποψήφιοι με πρώτο τον Μητσοτάκη.

Μεϊμαράκης και Μητσοτάκης απέρριψαν άλλωστε τις προτάσεις Τζιτζικώστα- Γεωργιάδη για συνάντηση των τεσσάρων προκειμένου να ληφθούν αποφάσεις και προκρίνεται η σύγκληση της κοινοβουλευτικής ομάδας.

Σχολιάζοντας το εκλογικό φιάσκο οι συνεργάτες του Βαγγέλη Μεϊμαράκη σημειώσαν πως «περιμένουμε ο καθένας να αναλάβει τις ευθύνες τους» δείχνοντας τον πρόεδρο της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής (ΚΕΦΕ) Ανδρέα Παπαμιμίκο και σημειώνοντας πως το ζήτημα «δεν είναι προσωπικό», ενώ για τις ευθύνες που καταλογίζουν στον ίδιο απάντησαν: «Ο πρόεδρος δεν έχει αρμοδιότητα και όφειλε να απέχει».

Για τα περί παραίτησής του οι συνεργάτες του προέδρου της ΝΔ τόνισαν: «Ο κ. Τζιτζικώστας να διαλέξει τι θέλει, από την μία θέλει την παραίτηση Μεϊμαράκη και από την άλλη συνάντηση. Είναι άσχετος οφείλει να ξέρει τα στοιχειώδη. Ο πρόεδρος του κόμματος οφείλει να απέχει από κάθε δραστηριότητα της ΚΕΦΕ. Θέλει να διοικήσει ένα κόμμα που δεν ξέρει το καταστατικό του». «Ο κ. Μεϊμαράκης δεν παραιτείται, η ΝΔ έχει πρόεδρο και καταστατικό. Λύσεις υπάρχουν. Κάνουν κάνουν σπέκουλα», πρόσθεσαν.

Σύγκλιση της ΚΟ ζητούν πολλοί βουλευτές
Δεκατέσσερις βουλευτές και δύο ευρωβουλευτές της ΝΔ, με επιστολή τους προς τους τέσσερις υποψήφιους προέδρους και τον γραμματέα της ΚΟ του κόμματος Γιάννη Πλακιωτάκη, ζητούν την άμεση σύγκληση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας.

«Είναι υποχρέωση μας ως βουλευτές της ΝΔ να συζητήσουμε και να διασφαλίσουμε εμείς την ομαλή ολοκλήρωση της εκλογικής διαδικασίας», αναφέρουν στο κείμενο της επιστολής.

Την εν λόγω επιστολή υπογράφουν οι εξής:
Λευτέρης Αυγενάκης, Γεράσιμος Γιακουμάτος, Νίκος Παναγιωτόπουλος, Αθανάσιος Δαβάκης, Θεόδωρος Φορτσάκης, Μαρία Αντωνίου, Χρήστος Μπουκώρος, Κωνσταντίνος Βλάσσης, Κωνσταντίνος Κατσαφάδος, Στέργιος Γιαννάκης, Γιώργος Γεωργαντάς,Ελίζα Βόζενμπεργκ, Βασίλης Γιόγιακας, Μαρία Σπυράκη, Γιώργος Κασαπίδης και Χρήστος Κέλλας.

Την άμεση σύγκλιση της ΚΟ της ΝΔ με τη συμμετοχή όλων των υποψηφίων προέδρων για διαβούλευση για τα επόμενα βήματα ζητά και ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο υποψήφιος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας δήλωσε οτι η ΝΔ σήμερα, από λάθος χειρισμούς, αντί να προσεγγίσει την κοινωνία βρέθηκε απέναντί της.

«Το διακύβευμα δεν είναι μόνον η ενότητα της Νέας Δημοκρατίας αλλά η επιβίωσή της. Ζητώ από τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη να συγκαλέσει άμεσα την Κοινοβουλευτική Ομάδα με τη συμμετοχή όλων των υποψηφίων προέδρων για διαβούλευση ως προς τα ενδεδειγμένα επόμενα βήματα. Στις δύσκολές στιγμές που διανύουμε είναι σημαντικό να ακούσουμε τις απόψεις των βουλευτών για το πως θα αντιμετωπιστεί το τεράστιο πρόβλημα που δημιουργήθηκε», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης.

Ο κ. Μητσοτάκης προσθέτει πως ένα είναι σίγουρο, ότι η διαδικασία εκλογής προέδρου βρίσκεται σε εξέλιξη και πρέπει να ολοκληρωθεί σύμφωνα με το Καταστατικό, ακόμα κι αν αυτό απαιτεί τη χρονική της παράταση,προκειμένου να εξαφαλιστεί η ασφαλής διεξαγωγή της ψηφοφορίας και το αδιάβλητο του εκλογικού αποτελέσματος.

«Το οφείλουμε στα μέλη και τους φίλους του Κόμματος που μαζικά προσήλθαν στις κάλπες σήμερα για να βιώσουν αυτήν την τεράστια απογοήτευση. Τους ευχαριστώ από καρδιάς που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά μου για μαζική συμμετοχή», συμπλήρωσε ο κ. Μητσοτάκης.