Μια Sfina με πολλά χρώματα!

Μια Sfina με πολλά χρώματα!

Με επιτυχία και μπόλικη τρέλα διοργανώθηκε από την ομάδα Sfina η δεύτερη «Μέρα με τα Χρώματα» στη Θεσσαλονίκη.

Χαμός έγινε χθες στην Θεσσαλονίκη καθώς έλαβε χώρα, για δεύτερη συνεχή χρονιά, ένα πολύ ιδιαίτερο δρώμενο: το «Sfina: H Μέρα με τα Χρώματα».

Η Μέρα με τα Χρώματα ήταν ακριβώς αυτό που υποδηλώνει το όνομά της: μια μέρα ανεμελιάς και ξενοιασιάς, που απευθύνεται σε μεγάλους και σε μικρούς και θέλει να αδράξουμε τη μέρα και να επιστρέψουμε στην ξενοιασιά και την έκπληξη των παιδικών μας χρόνων. Πως;  Πετώντας χρώματα ο ένας στον άλλον ή πασαλειβόμενοι οι ίδιοι με αυτά και διασκεδάζοντας όσο πιο πολύχρωμοι γίνεται.

Η ομάδα Sfina που διοργάνωσε το event χαρακτηρίζει τον εαυτό της ως εξής: «Η Sfina είναι μια παρεμβατική κολεκτίβα ανθρώπων, στόχος της οποίας είναι η δημιουργία καταστάσεων. Άλλοτε υπερρεαλιστικές και άλλοτε παιχνιδιάρικες, αποσκοπούν στην διακοπή της ρουτίνας του αστικού τοπίου. Γεννήθηκε στις 17/04/08 και είναι Κριός».

Η Sfina είναι η ομάδα που στο παρελθόν διοργώνωσε, στην Θεσσαλονίκη, το Flying Feathers, μια  πουπουλομαχία στην Καμάρα δηλαδή, αλλά και το Aristotelous Beach, την μετατροπή της λεωφόρου Νίκης σε παραλία!

Η Μέρα με τα Χρώματα, είναι σχεδόν προφανές ότι, αντλεί έμπνευση από το θρησκευτικό φεστιβάλ Holi που γίνεται κάθε χρόνο στην Ινδία. Πρόκειται για ένα ινδουιστικό παραδοσιακό δρώμενο που κρατά μια βδομάδα και τιμά την πανσέληνο και τη νίκη του καλού επί του κακού. Το επόμενο Holi Festival έχει δρομολογηθεί για τις 14 Μαρτίου 2014. Στην ιστοσελίδα του Holi Festival μπορείτε να δείτε ακόμα και λεπτομερείς πληροφορίες για το πώς φτιάχνονται τα φυσικά χρώματα που χρησιμοποιούν για την γιορτή τους.

Διαβάστε ακόμη: Νέα εκπαιδευτικά προγράμματα από την Στέγη