Μια startup… αστρολογίας εξασφάλισε χρηματοδότηση από venture capital

Μια startup… αστρολογίας εξασφάλισε χρηματοδότηση από venture capital
Photo: pixabay.com
Η εφαρμογή αύξησε τη βάση χρηστών της κατά περίπου 500% από την αρχή της πανδημίας έως το τέλος Μαρτίου 2021.

της Lucinda Shen

Έχετε ακούσει για το κύμα της χρηματοδότησης από venture capital που πηγαίνει σε νεοσύστατες εταιρείες που σχετίζονται με την αστρολογία; Αυτό αντικατοπτρίζει το αυξανόμενο ενδιαφέρον των καταναλωτών για πρακτικές New Age, όπως ωροσκόπια και κάρτες Ταρώ, ειδικά μεταξύ της νεότερης γενιάς, η οποία αναζητά κάποια μορφή πνευματικότητας.

Την Τρίτη, η Sanctuary, κατασκευαστής μιας εφαρμογής με on-demand αστρολογικές και πνευματιστικές προβλέψεις, συγκέντρωσε 3 εκατομμύρια δολάρια σε χρηματοδότηση seed. Η BITKRAFT Ventures ηγήθηκε του γύρου, στον οποίο συμμετείχαν επενδυτές, συμπεριλαμβανομένων των KEC Ventures, Greycroft, Azure Capital Partners, Advancit Capital, Gaingels και Uncommon Denominator.

Η εφαρμογή αύξησε τη βάση χρηστών της κατά περίπου 500% από την αρχή της πανδημίας έως το τέλος Μαρτίου 2021 (η εταιρεία αρνήθηκε να αποκαλύψει νούμερα για έσοδα ή χρήστες). Ο διευθύνων σύμβουλος Ross Clark δεν είναι σίγουρος ποιο είναι το κομμάτι αυτής της ανόδου που σχετίζεται με το ότι οι καταναλωτές αναζητούν βεβαιότητα εν μέσω μιας αναταραχής, αλλά δεν αρνείται ότι μπορεί να έχει παίξει κάποιο ρόλο.

Αυτό που κάνει τη Sanctuary ενδιαφέρουσα ανάμεσα σε όλες τις αστρολογικές εφαρμογές είναι ότι χρησιμοποιεί πραγματικούς, ζωντανούς αστρολόγους. Ενώ το καθημερινό ωροσκόπιο είναι δωρεάν, όσοι αναζητούν προσωπικές συμβουλές μπορούν να πληρώσουν για μια συνεδρία 10 έως 60 λεπτών, με την τιμή να ποικίλλει ανάλογα με την υπηρεσία. Αυτό σημαίνει ότι μπορεί ο… λογαριασμός να μεγαλώσει γρήγορα. Αλλά, λέει ο Clark, οι μεμονωμένοι επαγγελματίες μπορεί να είναι ακόμα πιο ακριβοί.

Παρά την αυξανόμενη δημοτικότητα αυτών των πρακτικών, υπάρχει ένα συνονθύλευμα νόμων γύρω από τις «μαντείες». Στη Νέα Υόρκη, όπου οι φωτεινές επιγραφές διαφημίζουν μια σειρά πνευματιστικών υπηρεσιών και όπου έχει την έδρα της η Sanctuary, η πράξη της «μαντείας» τιμωρείται από το νόμο, εκτός εάν πρόκειται για ψυχαγωγία ή διασκέδαση. Εντωμεταξύ, πολιτείες όπως η Μασαχουσέτη επιτρέπουν την πρακτική εφόσον αυτοί που κάνουν τις προβλέψεις έχουν λάβει σχετική άδεια.

Πώς σκοπεύει η Sanctuary να τοποθετηθεί μέσα σε τόσο ασαφείς ρυθμιστικές γραμμές; Ιδού τι έγραψε ο Clark σε ένα email σχετικά με την ερώτησή μου:

«Το πιο σημαντικό είναι ότι οι προβλέψεις μας παρέχονται μόνο για ψυχαγωγικούς σκοπούς, του οποίο πιστεύουμε ότι μας εξαιρεί από αυτούς τους νόμους που αναφέρατε. Πέρα από αυτό, θα ήθελα να σημειώσω ότι αυτοί είναι συνήθως παλιοί νόμοι που χρονολογούνται από τον 19ο αιώνα και πολύ σπάνια επιβάλλονται.

Επιπλέον, πιστεύω ότι αυτοί οι νόμοι επικεντρώνονται στη μαντεία και στις μελλοντικές προβλέψεις και δεν ισχύουν για τη φύση των υπηρεσιών που παρέχουμε στη Sanctuary.

Οι προβλέψεις μας επιδιώκουν να συνδεθούν με την ενέργεια ενός πελάτη, μιας κατάστασης, μιας σχέσης ή ενός γεγονότος μόνο στον παρόντα χρόνο- οτιδήποτε στο μέλλον καθορίζεται από την ελεύθερη βούληση. Επικεντρώνονται στη διοχέτευση αυτής της ενέργειας στους πελάτες μας ώστε να συζητήσουν σχετικά με αυτήν την ενέργεια και να αποκτήσουν τη δυνατότητα να βρουν τη δική τους αλήθεια, να κατανοήσουν τις δικές τους ερωτήσεις και την ενέργειά τους, και το πού θα τους οδηγήσει όλο αυτό».

Με άλλα λόγια, ο Clark δεν λέει ότι οι αστρολόγοι της Sanctuary θα λύσουν όλα σας τα προβλήματα ή θα δουν το μέλλον, αλλά ότι είναι σαν ψυχοθεραπευτές χρησιμοποιώντας απλώς ένα διαφορετικό πλαίσιο θέασης του κόσμου.

Πηγή: Fortune