To μήνυμα του Ζούκερμπεργκ για την επίθεση στη Γαλλία

To μήνυμα του Ζούκερμπεργκ για την επίθεση στη Γαλλία

«Το Facebook ήταν και θα είναι πάντα ένα μέρος ελεύθερης έκφρασης ιδεών».

Στο προφίλ του στο Facebook, o ιδρυτής του Μαρκ Ζούκερμπεργκ ,ανήρτησε ένα κείμενο σχετικά με το μακελειό στο Παρίσι από Γάλλους τζιχαντιστές που προκάλεσαν το θάνατο 12 ανθρώπων στο περιοδικό CHARLIE HEBDO.

Όπως γράφει ο ιδρυτής του Facebook, ένας εξτρεμιστής ζήτησε τη φυλάκιση του , επειδή το Facebook τότε αρνήθηκε να απαγορεύσει τη δημοσίευση περιεχομένου που θεωρούσε προσβλητικό για τον Μωάμεθ.

«Εμείς, το κάναμε, διότι θέλουμε τις διαφορετικές φωνές, ακόμη και αν κάποιες φορές είναι επιθετικές και προσβλητικές. Θέλουμε έτσι να κάνουμε τον κόσμο καλύτερο και με περισσότερο ενδιαφέρον», γράφει ο Ζούκερμπεργκ.

«Το Facebook ήταν πάντα ένα μέρος όπου όλοι οι άνθρωποι από όλο τον κόσμο μπορεί να μοιράζονται τις ιδέες και τις απόψεις τους. Ακολουθούμε τους νόμους σε κάθε χώρα, αλλά ποτέ δεν επιτρέπουμε σε κάποια χώρα ή γκρουπ ανθρώπων να ορίζουν τι μπορούμε να μοιραστούμε».

Καταλήγει καταδικάζοντας την επίθεση στα γραφεία του γαλλικού περιοδικού και υπόσχεται στους χρήστες του FB ότι θα δημιουργήσει μια υπηρεσία, όπου καθένας θα μπορεί να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.