Μειωμένος ο τζίρος την πρώτη Κυριακή των εορτών

Μειωμένος ο τζίρος την πρώτη Κυριακή των εορτών
ÐëÞèïò êüóìïõ óôï êÝíôñï ôçò ÁèÞíáò ðñïêåéìÝíïõ íá êÜíåé ôéò ÷ñéóôïõãåííéÜôéêåò áãïñÝò, ÊõñéáêÞ 23 Äåêåìâñßïõ 2012. ÁÐÅ-ÌÐÅ/ÁÐÅ-ÌÐÅ/ÁËÅÎÁÍÄÑÏÓ ÂËÁ×ÏÓ

Έξι στους δέκα εμπόρους δεν είδαν καλύτερες πωλήσεις.

Ο κόσμος στους δρόμους και το γιορτινό κλίμα δεν αντικατοπτρίστηκε στις εισπράξεις των καταστημάτων, είπε ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών, Σταύρος Καφούνης, επικαλούμενος στοιχεία έρευνας σε καταστήματα του κέντρου για το Σάββατο και την Κυριακή 16 και 17 Δεκεμβρίου.

Με βάση την έρευνα, το 59,2% των καταστημάτων του κέντρου είχαν μειωμένο τζίρο σε σχέση με το αντίστοιχο Σαββατοκύριακο του 2016. Το 21,1% κατέγραψε τον ίδιο τζίρο, ενώ βελτιωμένος ήταν ο τζίρος για το 18,3%.

Το 83,9% των εμπόρων του κέντρου της Αθήνας δήλωσε πως οι συγκεντρώσεις και ο αποκλεισμός πρόσβασης των καταναλωτών στα καταστήματα τις Κυριακές που βάση του νόμου η αγορά είναι ανοιχτή, είχε επηρέασε κατά πολύ τον τζίρο τους.

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε με επιτόπια προσέγγιση των επιχειρηματιών στα καταστήματα τους. Το δείγμα της έρευνας αποτελείται από 72 καταστήματα που καταγράφηκαν επισήμως οι απαντήσεις τους. Η διενέργεια αυτού του ερωτηματολογίου πραγματοποιήθηκε την 18η και 19η Δεκεμβρίου 2017.