Μείωση κερδών για την Τέρνα Ενεργειακή στο α’ εξάμηνο

Μείωση κερδών για την Τέρνα Ενεργειακή στο α’ εξάμηνο

Τα καθαρά κέρδη μετά από τα δικαιώματα μειοψηφίας, διαμορφώθηκαν στα 2,5 εκατ. ευρώ.

Αύξηση εσόδων κατά 2,9% εμφάνισε η ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή το α΄ εξάμηνο του έτους, ωστόσο τα αποτελέσματα επιβαρύνθηκαν από τα χαμηλά ανεμολογικά δεδομένα του φετινού α΄ εξαμήνου αλλά και από τα χαμηλά αποτελέσματα του κατασκευαστικού κλάδου.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, τα καθαρά κέρδη μετά από τα δικαιώματα μειοψηφίας, διαμορφώθηκαν στα 2,5 εκατ. ευρώ την εξεταζόμενη περίοδο έναντι 5,1 εκατ. ευρώ το περσινό αντίστοιχο διάστημα, μειωμένα κατά 51,5%.

Οι ενοποιημένες πωλήσεις ανήλθαν σε 69,4 εκατ. ευρώ, έναντι 67,5 εκατ. ευρώ το α΄ εξάμηνο του 2013, αυξημένες κατά 2,9%. Τα έσοδα από τον τομέα της ενέργειας ανήλθαν σε 52,8 εκατ. ευρώ έναντι 51,4 εκατ. ευρώ το α΄ εξάμηνο του 2013, αυξημένα κατά 2,6%. Σημειώνεται ότι παρόλο που η εγκατεστημένη ισχύς στο α΄ εξάμηνο του 2014 ήταν μεγαλύτερη από αυτήν στην περσινή αντίστοιχη περίοδο, τα ανεμολογικά δεδομένα υπήρξαν ιδιαίτερα χαμηλά κατά το α΄ εξάμηνο του τρέχοντος έτους. Αξίζει να επισημανθεί ότι μέσα στο πρώτο οκτάμηνο του 2014 ξεκίνησαν σταδιακά να λειτουργούν 96 MW νέων Αιολικών Πάρκων, ανεβάζοντας σήμερα την εγκατεστημένη ισχύ του Ομίλου σε 604 MW. Η επιπλέον εγκατεστημένη ισχύς αναμένεται να αποδώσει μέσα στα επόμενα τρίμηνα. Οι πωλήσεις του κατασκευαστικού τομέα της εταιρείας προς τρίτους διαμορφώθηκαν στα 16,7 εκατ. ευρώ έναντι 16,1 εκατ. ευρώ το α΄ εξάμηνο του 2013.

Διαβάστε ακόμη:

Ξεκινά η κατασκευή διαχείρισης απορριμάτων στην Πελοπόννησο

Καθαρά κέρδη 3,6 εκατ. ευρώ για την Τέρνα Ενεργειακή