Μήπως φταίτε εσείς που δεν προχωράτε επαγγελματικά;

Μήπως φταίτε εσείς που δεν προχωράτε επαγγελματικά;

Δείτε τα λάθη που κάνουμε εμείς οι ίδιοι και μας κρατάνε σε χαμηλές θέσεις.

Είχατε πάντα μεγάλα όνειρα και στόχους για να κατακτήσετε; Μήπως φαντάζοσασταν τον εαυτό σας μεγαλοστέλεχος και δουλεύετε σκληρά γι αυτό; Αλλά αντί να το πετυχαίνετε, μένετε «κολλημένοι» στο ίδιο σημείο;

Πριν κατηγορήσετε την εταιρεία σας πως βάζει «εμπόδια» στη καριέρα σας, σκεφτείτε μήπως φταίει κάτι άλλο. Μήπως φταίτε εσείς οι ίδιοι.

Τις περισσότερες φορές το εμπόδιο είναι ο ίδιος μας ο εαυτός που δεν έχει πιστέψει αρκετά στο στόχο.

Ας δούμε τι μπορεί να κάνουμε εμείς οι ίδιοι και να βάζουμε εμπόδια στη καριέρα μας:

«Μοναχικός καβαλάρης»

Σίγουρα οι συνεργασίες είναι δύσκολες, αλλά πρέπει να μάθετε να δουλεύετε και να συνεργάζεστε με άλλα άτομα. Συχνά οι άνθρωποι αυτοί θα έχουν άλλες ανάγκες, άλλα γούστα και άλλες προτεραιότητες αλλά θα πρέπει να μάθετε να υποχωρείτε και να διαχειρίζεστε όσους τυχαίνει να είναι διαφορετικοί από εσάς. Το να μη συμμετέχετε σε ομαδικές εργασίες, επειδή δεν αντέχετε να συνεργάζεστε με άλλα άτομα θα βάλει «εμπόδια» στην σταδιοδρομία σας. Το να εργάζεται κάποιος με τον εαυτό του είναι ωραίο, αλλά όχι και παραγωγικό. Κάθε φορά που θα νιώθετε πως δεν μπορείτε να συνεννοηθείτε με τους γύρω σας, θυμηθείτε πως μια ομάδα έχει περισσότερες ιδέες και περισσότερες πιθανότητες να πετύχει τους στόχους της. Τολμήστε να γίνετε μέλος μιας ομάδας που δουλεύει σε ένα πρότζεκτ που σας αρέσει!

Είστε ενοχικοί

Πόσες φορές ζητάτε συγγνώμη στο γραφείο; Έρευνες έχουν δείξει πως στην Αγγλία η λέξη «συγγνώμη» χρησιμοποιείτε 368 εκατ. φορές την ημέρα! Μάλιστα, οι γυναίκες φαίνεται πως είναι περισσότερο απολογητικές απ’ τους άντρες, ακόμα και για ασήμαντα πράγματα. Σταματήστε να ζητάτε συγγνώμη – δε δείχνει μόνο πως είστε γεμάτοι από τύψεις, αλλά και πως δε μπορείτε να διαχειριστείτε καταστάσεις.

Αναλαμβάνετε όλες τις υποθέσεις

Είστε πρόθυμοι να αναλαμβάνετε διαρκώς νέα πρότζεκτς; Εάν ναι σκεφτείτε πως δεν «μεταφράζεται» απαραίτητα σε καλή θέληση, αλλά σε μια ανάγκη να «καλοπιάσετε» το αφεντικό σας. Από την άλλη, μπορεί πολύ εύκολα να κουραστείτε τόσο ψυχολογικά, όσο και σωματικά. Πείτε «ναι» σε εκείνα τα θέματα που σας ενδιαφέρουν πραγματικά.

Είστε αρνητικοί

Σε όλα τα γραφεία υπάρχουν οι «μουτρωμένοι εργαζόμενοι». Εκείνοι οι άνθρωποι οι οποίοι μετά βίας χαμογελούν και που συνήθως τους φταίνε τα πάντα. Αν προσέξετε αυτοί οι άνθρωποι δεν ανεβαίνουν ποτέ στην ιεραρχία. Οι υψηλόβαθμες θέσεις θέλουν ανθρώπους χαμογελαστούς, ενθουσιώδεις ώστε να μπορούν να το μεταφέρουν και στους άλλους. Αν, λοιπόν, δεν χαμογελάτε συχνά σκεφτείτε πως μπορεί να παίζει και αυτό το λόγο του.

Δεν είστε εφευρετικοί
Η καινοτομία και η διαφορά είναι αυτό που θα σας κάνει να ξεχωρίσετε από τα υπόλοιπα μέλη της ομάδας σας. Αν κάνετε διεκπεραιωτικά τη δουλειά σας και δεν προσφέρετε κάτι περισσότερο απ’ ότι οι άλλοι, γιατί να επιλέξουν εσάς; Προσπαθήστε να ολοκληρώνετε κάθε υποχρέωση σας με τον ίδιο ενθουσιασμό και δώστε ένα ακόμα κομμάτι του εαυτού σας!

Η οργάνωση δεν είναι «φίλος» σας

Σύμφωνα με έρευνες, οι Αμερικάνοι ξοδεύουν περίπου 9 εκατομμύρια ώρες το χρόνο ώστε να ψάχνουν πράγματα που έχουν ξεχάσει που έχουν βάλει. Σκεφτείτε, λοιπόν, τι εντύπωση θα κάνετε τόσο στους συναδέλφους σας όσο και τους εργοδότες σας αν κάθε φορά που σας ζητάνε κάποιο έγγραφο εσείς δε θυμάστε που το έχετε τοποθετήσει. Δημιουργήστε ένα αρχείο και κρατήστε οργανωμένο το χώρο σας – αυτό θα δείξει ωριμότητα, οργάνωση και υπευθυνότητα, στοιχεία που θα σας πάνε μπροστά.