Μιράντα Ξαφά: Κανένας σοβαρός άνθρωπος δεν μπαίνει στην κυβέρνηση Τσίπρα

Μιράντα Ξαφά: Κανένας σοβαρός άνθρωπος δεν μπαίνει στην κυβέρνηση Τσίπρα


Νέα επίθεση από το πρώην στέλεχος του ΔΝΤ στην κυβέρνηση.

Δηλώσεις κατά της κυβέρνησης έκανε για ακόμα μια φορά το πρώην στέλεχος του ΔΝΤ, Μιράντα Ξαφά.  Όπως ανέφερε η κ. Ξαφά ακόμα και αν κλείσει η συμφωνία, θα αποτύχει.

«Η επερχόμενη φορολαίλαπα, θα συρρικνώσει περαιτέρω τον ιδιωτικό τομέα» ανέφερε και πρόσθεσε: «Αντί για περικοπή δαπανών που θα μείωναν άμεσα το έλλειμμα, η κυβέρνηση επιμένει σε αύξηση φορολογικών συντελεστών, οδηγώντας με αυτό τον τρόπο την τρόικα να επιμένει στα προληπτικά μέτρα(…) Ακόμη κι αν κλείσει η συμφωνία, η αποτυχία είναι προδιαγεγραμμένη, καθώς η επερχόμενη φορολαίλαπα, θα συρρικνώσει περαιτέρω τον ιδιωτικό τομέα».

«Θεσμοί και κυβέρνηση συζητάνε συνέχεια για τα προληπτικά μέτρα κι όχι για το κύριο πακέτο των 5,4δις, όπου υπάρχουν ακόμη διαφορές, κυρίως στο συνταξιοδοτικό», δήλωσε μιλώντας στον focus fm 103,6 της Θεσσαλονίκης.

«Το Ταμείο δεν είναι εκείνο που ζητάει 3,5% πλεόνασμα» υπενθύμισε η κ. Ξαφά, υπογραμμίζοντας πως «το ΔΝΤ υποστηρίζει ότι τα μέτρα των 5,4 δισ. θα φέρουν πλεόνασμα μόνο 1,5%».

«Αυτή η κυβέρνηση είναι ανίκανη να φέρει την ανάπτυξη στη χώρα. Κανένας σοβαρός άνθρωπος δεν θα γινόταν υπουργός σε αυτή την κυβέρνηση» τόνισε χαρακτηριστικά η κ. Ξαφά υπογραμμίζοντας πως «μόνο εκλογές θα μπορούσαν να λύσουν το πρόβλημα».