Μυτιληναίος: Συμφωνία με Fairdeal για κατασκευή μονάδας ναυτιλιακών αποβλήτων

Μυτιληναίος: Συμφωνία με Fairdeal για κατασκευή μονάδας ναυτιλιακών αποβλήτων
Η μονάδα αυτή θα δημιουργηθεί στις εγκαταστάσεις του ομίλου της Fairdeal στην Φουτζέϊρα των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων και αποτελεί το πρώτο περιβαλλοντικό project της Zeologic S.A. στη Μέση Ανατολή.

Την υπογραφή συμφωνίας με την εταιρεία Fairdeal Marine Services FZE, για την κατασκευή της πρώτης μονάδας επεξεργασίας απόβλητων πετρελαιοειδών ιλύων, καθώς και ιλύων που προκύπτουν από συστήματα επεξεργασίας αέριων ρύπων, ανακοίνωσε η θυγατρική εταιρεία της Mytilineos, Zeologic S.A..

Η μονάδα αυτή, όπως αναφέρεται στην σχετική ανακοίνωση, θα δημιουργηθεί στις εγκαταστάσεις του ομίλου της Fairdeal στην Φουτζέϊρα των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων και αποτελεί το πρώτο περιβαλλοντικό project της Zeologic S.A. στη Μέση Ανατολή. Θα πρέπει να τονισθεί, ότι η συγκεκριμένη μονάδα μπορεί να επεξεργαστεί απόβλητα και ιλύες από scrubbers που προκύπτουν, βάσει των αυστηρότερων προβλέψεων του ενημερωμένου ANNEX VI της MARPOL.

Η πρωτοποριακή τεχνολογία διαχείρισης αποβλήτων που διαθέτει η Zeologic βρίσκει εφαρμογή σε ολοένα και νέους τομείς, προσφέροντας άρτιες περιβαλλοντικές λύσεις σε εταιρείες που λόγω της δραστηριότητάς τους έχουν υψηλό ρυπαντικό φορτίο. Συγκεκριμένα, ο σχεδιασμός της εγκατάστασης θα βασιστεί στην διεθνώς κατοχυρωμένη μέθοδο επεξεργασίας υγρών και στερεών αποβλήτων GACS (Geochemical Active Clay Sedimentation), της οποίας τα δικαιώματα κατέχει αποκλειστικά η Zeologic. Η μέθοδος αυτή καθιστά τα απόβλητα αυτού του τύπου «Μη Επικίνδυνα» μετά την επεξεργασία τους και ως εκ τούτου η διαχείρισή τους γίνεται πλέον με ασφάλεια.

Παράλληλα, ο σχεδιασμός της μονάδας γίνεται με γνώμονα μία ολοκληρωμένη περιβαλλοντική και οικονομική διαχείριση των αποβλήτων, δημιουργώντας μία σύγχρονη εγκατάσταση με χαμηλές απαιτήσεις χωροθέτησης, η οποία είναι σε θέση να ανταποκριθεί και στις μελλοντικές περιβαλλοντικές προκλήσεις.

Η Zeologic και ο Όμιλος Fairdeal προσβλέπουν στην εγκατάσταση περισσότερων μονάδων της τεχνολογίας αυτής στην περιοχή του Περσικού Κόλπου, με στόχο τα αναγνωρισμένα περιβαλλοντικά προβλήματα της περιοχής και την ανάγκη ύπαρξης ανεπτυγμένων υποδομών υποστήριξης της Πράσινης Ναυτιλίας.

Η συμφωνία αυτή έρχεται σε μία χρονική περίοδο όπου οι απαιτήσεις για την προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος και της διαχείρισης των απόβλητων της ναυτιλίας αυξάνονται διαρκώς. Η αξιόπιστη λύση της Zeologic παρέχει μία ασφαλή, περιβαλλοντική διέξοδο, σε παγκόσμιο επίπεδο, με σημαντική ελληνική προστιθέμενη αξία.