Μητσοτάκης από Βρυξέλλες: Πάμε στις εκλογές με σιγουριά αλλά και ταπεινότητα

O πρόεδρος της ΝΔ βρίσκεται στην προπαρασκευαστική σύνοδο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στις Βρυξέλλες.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έφτασε στην προπαρασκευαστική σύνοδο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στις Βρυξέλλες, από όπου έκανε και τις πρώτες του δηλώσεις μετά την προκήρυξη των πρόωρων εκλογών.

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, έκανε λόγο για ένα «σημαντικό βήμα της χώρας προς μια μεγάλη πολιτική αλλαγή», με αφορμή τα αποτελέσματα των εκλογών, που έφεραν διαφορά της τάξεως των 9 μονάδων. Τόνισε μάλιστα ότι πρωταρχικός στόχος είναι να υπάρξει πλέον προσέλκυση επενδυτών, αλλά και να δημιουργηθούν περισσότερες θέσεις εργασίας.

«Την Κυριακή, η Ελλάδα έκανε ένα πρώτο σημαντικό βήμα προς μία μεγάλη πολιτική αλλαγή. Αποδείξαμε ότι μπορούμε να κερδίσουμε τις δυνάμεις του εξτρεμισμού, του λαϊκισμού, δίνοντας έμφαση στα θέματα που απασχολούν περισσότερο τους Έλληνες. Την προσέλκυση επενδύσεων, τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, τη μείωση των φόρων, την αντιμετώπιση της ανομίας στις γειτονιές», είπε αρχικά ο κ. Μητσοτάκης και πρόσθεσε:

«Καθώς προχωράμε στη διενέργεια των εθνικών εκλογών δουλεύουμε πολύ σκληρά για να πείσουμε τους Έλληνες ότι αξίζουμε την εμπιστοσύνη τους. Δεν υπάρχει λόγος να αλλάξουμε τη στρατηγική μας. Μετά από τέσσερα δύσκολα χρόνια οι Έλληνες αξίζουν την αλήθεια, ρεαλιστικές λύσεις για να βελτιώσουν τη ζωή τους. Η ΝΔ θα καταφέρει να τα κάνει πράξη».

Σε ερώτηση σχετικά με το πως θα επηρεαστεί το κλίμα στις αγορές, με τις πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα, απάντησε: «Οι αγορές περιμένουν την πολιτική σταθερότητα. Οι άνθρωποι εντός και εκτός Ελλάδας γνωρίζουν ότι η νούμερο ένα προτεραιότητά μας είναι η ανάπτυξη της οικονομίας. Έχουμε ένα καθαρό σχέδιο για την προσέλκυση επενδύσεων, για το πώς θα κάνουμε την Ελλάδα μία φιλική χώρα για τις επενδύσεις. Έχουμε καθαρό σχέδιο για ανάπτυξη στο 4%, ξέρουμε πώς θα το καταφέρουμε».

Τέλος, ο κ. Μητσοτάκης πρόσθεσε: «Μπαίνουμε σε αυτήν την καμπάνια νιώθοντας σιγουριά, αλλά και ταπεινότητα, σεβόμενοι και όλους όσοι δεν μας ψήφισαν και θα δουλέψουμε σκληρά για να πείσουμε όσο το δυνατόν περισσότερους Έλληνες ότι αξίζουμε την υποστήριξή τους».

Σχετικά άρθρα